Close
Ausztráliában ötcsillagos fakockákban alszanak a síelők

Ausztráliában ötcsillagos fakockákban alszanak a síelők

A sztereotip válaszokat követően nagyjából úgy nyolcvanhetedikre említenénk a síelést arra a kérdésre, hogy mit jut eszünkbe Ausztráliáról. Pedig a déli kontinens rejteget néhány jó néhány izgalmas síterepet, no meg egy egészen különleges szállodát.

Falls Creek síközpontja az Ausztrál Alpokban található a földrész északkeleti régiójában, nagyjából háromszázötven kilométerre Melbourne-től. A majdnem ezernyolcszáz méter magas hegycsúcson kilencvenkét pályán lehet hasítani, az éjszakákat pedig többek között a kliséket szándékosan elkerülő ötcsillagos Huski Hotelben eltölteni.

Ez utóbbi művelet sikeresnek bizonyult, hiszen a havas fák között megbúvó épület messziről úgy néz ki, mintha egy hároméves gyerek random egymásra pakolt volna tucatnyi építőkockát.

Egy nemzetközi dizájnhotelről van szó, melyben az észak-amerikai stílusjegyek ugyanúgy visszaköszönnek, mint az európai jellemzők, és ugye az egészet az ausztrál hegyek közé építették.

A tervezők Amerika és a Európa legjobb síterepeit látogatták meg inspiráció gyanánt, így született meg a különös butikhotel ötlete.

A fakockák nem mindegyike rejt hálószobát, néhány teraszként funkcionál. Összesen tizennégy apartmant helyeztek el az épületben, kettő-, három- és négyszobás lakosztályokkal.

Közülük minden bizonnyal a négyágyas penthouse a legizgalmasabb, melyhez királyi méretű ágyak, jacuzzi, saját spa, kandalló és privát erkély tartozik.

Természetesen nemcsak a havas szezonban üzemel a Huski, hanem tavasszal és nyáron is várja a vendégeit, akik a nyári üzemmódra állított sílifteken gyönyörködhetnek a hegyekben, de lehet nagyokat kirándulni, biciklizni és lovagolni is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Architizer)

huski hotel | design | síközpont | resort | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram