Close
Ausztráliában ötcsillagos fakockákban alszanak a síelők

Ausztráliában ötcsillagos fakockákban alszanak a síelők

A sztereotip válaszokat követően nagyjából úgy nyolcvanhetedikre említenénk a síelést arra a kérdésre, hogy mit jut eszünkbe Ausztráliáról. Pedig a déli kontinens rejteget néhány jó néhány izgalmas síterepet, no meg egy egészen különleges szállodát.

Falls Creek síközpontja az Ausztrál Alpokban található a földrész északkeleti régiójában, nagyjából háromszázötven kilométerre Melbourne-től. A majdnem ezernyolcszáz méter magas hegycsúcson kilencvenkét pályán lehet hasítani, az éjszakákat pedig többek között a kliséket szándékosan elkerülő ötcsillagos Huski Hotelben eltölteni.

Ez utóbbi művelet sikeresnek bizonyult, hiszen a havas fák között megbúvó épület messziről úgy néz ki, mintha egy hároméves gyerek random egymásra pakolt volna tucatnyi építőkockát.

Egy nemzetközi dizájnhotelről van szó, melyben az észak-amerikai stílusjegyek ugyanúgy visszaköszönnek, mint az európai jellemzők, és ugye az egészet az ausztrál hegyek közé építették.

A tervezők Amerika és a Európa legjobb síterepeit látogatták meg inspiráció gyanánt, így született meg a különös butikhotel ötlete.

A fakockák nem mindegyike rejt hálószobát, néhány teraszként funkcionál. Összesen tizennégy apartmant helyeztek el az épületben, kettő-, három- és négyszobás lakosztályokkal.

Közülük minden bizonnyal a négyágyas penthouse a legizgalmasabb, melyhez királyi méretű ágyak, jacuzzi, saját spa, kandalló és privát erkély tartozik.

Természetesen nem csak a havas szezonban üzemel a Huski, hanem tavasszal és nyáron is várja a vendégeit, akik a nyári üzemmódra állított sílifteken gyönyörködhetnek a hegyekben, de lehet nagyokat kirándulni, biciklizni és lovagolni is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: architizer.com)

Close