Az egekbe lőttek ki a tojásárak, úgyhogy egészen elképesztő dolgokat festenek húsvétkor tojás helyett Amerikában

Luxuscikk lett a rántotta.

A Clarify Capital friss felmérése alapján az amerikaiak több mint harmada letett arról, hogy tojást vásároljon – mégpedig pusztán anyagi megfontolásból.

Ám mivel a húsvét kedvelt hagyományai közé tartozik a tojásfestés is, sokan ezért gondolkodóba estek: mivel helyettesíthetnék a jelentősen megdrágult alapelemet? A válasz egyszerre meglepő és kreatív. A The New York Times tudósítása szerint a közösségi médiában egyre-másra bukkannak fel olyan videók,

amikben az emberek mályvacukrot, krumplit, sőt még hagymát is festenek a jól megszokott tojás helyett.

Watch on TikTok

Az egyik videóban Steph Gigliotti például pillecukrokból készített színes dekorációt; „Takaríts meg egy csomó pénzt, és színezz inkább pillecukrot!” – mondja. A videó alatti kommentmezőben hozzászólók sora dicséri az ötletet: „Ez zseniális! Úgysem eszi meg senki a színesre festet tojásokat, de ezeket biztosan el fogják fogyasztani!” – írja valaki.

Persze nem Gigliotti volt az egyetlen, aki a kreativitás útjára lépett. Néhány videóban egyenesen apró sárga krumplik merülnek el a festékes tálkákban. A hatás meglepően hasonló, az ár viszont jóval barátságosabb.

Akik ellenben mégis ragaszkodnának a klasszikus tojásfestéshez, azok elé újabb akadály tornyosul: a tojás ugyanis nemcsak drága lett az Államokban, hanem ritkaság is. A hiány miatt egyes üzletek kénytelenek limitálni a vásárolható mennyiséget, aminek következtében egy vásárló csupán csupán egy dobozzal szerezhet be. Országszerte pedig jó pár farmon inkább úgy döntöttek, idén kihagyják a húsvéti tojásvadászatot, mert nem akarják felélni a készleteiket.

A húsvét kiváló ürügyet szolgáltat, hogy szakítsunk a hétköznapokkal, és átadjuk magunkat valamilyen klassz dolognak. Ha utazásról van szó, ez lehet egy pihentető wellness-hétvége, kulturális pezsgés egy nagyvárosban, vagy éppen a természet élvezete. Ezekre kínálunk most három lehetőséget. 

(Forrás: NY Post, fotók: Unsplash, Getty Images)

drágulás | luxuscikk | hagyomány | tojás | húsvét | ár

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa