Kiderült, mit várnak el leginkább az utazók a légitársaságoktól

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) közzétette a 2023-as Global Passenger Survey elnevezésű közvéleménykutatásának eredményeit, amelyből kiderült, hogy az utazók elsősorban a gyorsaságra és a kényelemre vágynak. 

A IATA felmérése szerint az utazók arra törekednek, hogy leegyszerűsítsék az utazásukat a foglalástól kezdve egészen a célállomásra történő megérkezésig. Mindeközben a legfőbb prioritásuk a gyorsaság és a kényelem. Ehhez pedig előszeretettel alkalmaznak intelligens technológiákat.

A kutatás eredményei szerint az utasok nem túl meglepő módon indulási helynek a legközelebbi repülőteret részesítik előnyben függetlenül attól, hogy ott magasabbak-e a jegyárak vagy sem egy távolabbi létesítményhez képest.

Az utazók ötvenkét százaléka közvetlenül a légitársaságoknál vásárolja meg a jegyeit és rugalmasak a fizetési módok tekintetében, legyen szó hitel- illetve bankkártyáról vagy banki átutalásról.

A repülőtereken is az egyszerűsített folyamatokra vágynak és szeretnék minél inkább lerövidíteni a várakozási időt. Erőteljesen érdeklődnek a biometrikus azonosítás iránt, amely jelentős mértékben fel tudná gyorsítani a biztonsági és check in folyamatokat.

Ez arra enged következtetni, hogy nő a biometrikus azonosításba vetett bizalom.

Mindezeken túl az utazók azt is szeretnék, ha a vízumokhoz kapcsolódó eljárások is digitális felületeken lennének elérhetők. Jelenleg ugyanis a vízumok körüli bonyodalmak a turisták harminchat százalékát elriasztják bizonyos úti célok felkeresésétől.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

repülés | felmérés | kutatás | IATA | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom