Close
Idén Bécsben rendezik meg a Smart City Summit csúcstalálkozót

Idén Bécsben rendezik meg a Smart City Summit csúcstalálkozót

Május 4–5-én megrendezik Bécsben a Smart City Summit csúcstalálkozót, amelyen arra keresik a választ, mit kell tenni ma ahhoz, hogy a jövőbe is élhetők maradjanak a városok.

A Smart City Summit az osztrák főváros 2021. április 27. és május 12. között megrendezett nagyszabású startupfesztiválja, a ViennaUp’21 egyik kiemelt rendezvénye. A csúcstalálkozón negyven ország több mint négyszázötven gazdasági, tudományos és közigazgatási szakembere, valamint vállalkozása vesz részt.

Így képzelik el a emberléptékű városnegyedet Szingapúrban

A digitális, angol nyelvű Smart City Summit első napja egy online konferencia, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint a városok szerepe a körforgásos gazdaság bevezetésébe, az épített környezet szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése,

az urbanizációs problémák megoldása kerületi szinten, a digitalizáció, a hidrogén városi gázként való felhasználása,

vagy a koronavírus-járvány tanulságai.

A rendezvény második napján konkrét problémákra keresnek megoldást a résztvevők. Lesz workshop például arról, miként valósítható meg a körforgásos gazdaság a bécsi reptéren, vagy hogy miként lehet elérni a klímasemlegességet az egyes városrészek szintjén. Az ingyenes rendezvényre egészen az esemény kezdetéig, 2021. május 4-ig lehet regisztrálni ezen a honlapon.

A 21. század városai

A kaliforniai projekt mellett a világ több pontján is futurisztikus városfejlesztési megoldások vannak születőben. Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg Szaúd-Arábia történetének egyik legfontosabb városfejlesztési projektjét mutatta be januárban, amelynek a keretén belül egy százhetven kilométer hosszú, karbonsemleges, megújuló energiából működtetett várost húznának fel.

Így képzelik el a 170 kilométeren át húzódó várost Szaúd-Arábiában

A távol-keleti Szingapúrban pedig egy futurisztikus városnegyedet terveznek, amelyhez automatikus szemétgyűjtés, környezetbarát központi hűtés, valamint autómentes centrum is tartozna.

(Forrás: Octogon)

FOLYTASD EZZEL
Egyedülálló kiállításon mutatják be hazánk legnagyobb stadionjának történetét
Épületfelfedező sétákkal várják az érdeklődőket Budapesten a szecesszió világnapján
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom