Ennyire vicces klasszikus zenei előadást aligha láttál még

Öt indokot hozunk fel amellett, miért érdemes megnézni április végén a Bartók Tavasz két fenegyerekét Miskolcon vagy Debrecenben.

Az orosz származású Aleksey Igudesmanról és a koreai-brit Hyung-ki Joo-ról van szó, akiket nehéz lenne egyértelműen „beskatulyázni” valahová.

Ami tény: az egymással tizenkét éves korukban Yehudi Menuhin iskolájában egy adag hal és sült krumpli társaságában megismerkedő zenész-komikus páros koncerttermeket és stadionokat tölt meg, játszottak már együtt világhírű zenekarokkal és szólistákkal Hans Zimmertől Billy Joelen át Vangelisig, az online videómegosztókon pedig tarolnak a produkcióik.

Április 26-án Miskolcon, egy nappal később Debrecenben mutatják meg magukat a legkedveltebbnek tartott – összességében harmadik – Play It Again című műsorukkal, amire mindent rá lehetne húzni azon kívül, hogy szokványos. És ez csak az egyik csali, amiért nagyon ajánlott őket megnézni. Mutatunk még.

Fordított program

Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo virtuozitása, kreativitása és magával ragadó előadásmódja emberek millióihoz hozta közelebb a klasszikus zenét.

A Play it Again olyan, mintha egy koncert azonnal a ráadásszámokkal kezdődne, az események alakulását pedig gyakran maga a közönség alakítja.

Totális őrület

Elképesztően vicces dolgokat művelnek a színpadon, úgyhogy a rutinos komolyzenei koncertre járóknak nem árt lélekben felkészülniük a meglepetésként lecsapó szokatlanságra.

A hegedűt szinte szétszaggató Igudesman és a zongorabillentyűket szenvedéllyel püfölő Joo előadása a Monty Python-legenda Terry Jones szerint megnyerő és vicces. Ha ő mondja, az csak jelenthet valamit!

Polgárpukkasztás

Mert hát valljuk be: zakóban, rövidnadrágban hegedülni, vonót tejhabosítóra (!) cserélni olyan showelemek, amiket klasszikus zenészektől nem láttunk még.

Nem csoda, hogy a közönség reakciója a kezdeti sokk után hangos nevetésbe fordul át.

Bevezetés egy új világba

A páros eltökélten követi a régóta kitűzött célját: minél több emberrel szeretné megkedveltetni a klasszikus zenét és ki akarja csavarni a műfajt a merevségből.

A formabontó előadásaikkal úgy tűnik, mindez sikerül, mert már olyanokat is berántottak, akik korábban elképzelhetetlennek tartották, hogy valaha is komolyzenét hallgassanak. Többmilliós nagyságrendről beszélünk.

Semmi sem ugyanaz

Nincs két egyforma Igudesman & Joo előadás. A Play it Again kifejezetten azt ígéri, hogy valamennyi alkalom vadul különbözik egymástól, ezért a közönségnek muszáj lesz újra megnéznie.

Legalább még egyszer.

miskolc | komolyzene | debrecen | play it again | előadás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom