Close
Így dolgozik otthonról a Bugatti dizájnfőnöke

Így dolgozik otthonról a Bugatti dizájnfőnöke

A laptop a konyhaasztalon, és konferenciahívás megy rajta egész nap – a legtöbbünknél így néz ki az otthoni munka a vírusjárvány idején. A Bugatti dizájnigazgatója is otthonról dolgozik, de egy kicsit más környezetben.

Achim Anscheidt már 2004 óta a Bugatti dizájnfőnöke, a családjával Berlinben él, de állandóan ingázik Molsheim, a márka elzászi főhadiszállása, és Wolfsburg, az anyacég központja között. A koronavírus-járvány idején ez nem lehetséges, ezért, mint sokan mások, Anscheidt is otthonról dolgozik. Az otthona pedig elég érdekes ahhoz, hogy bepillantsunk.

Az ötvenhét éves dizájner egy berlini loftban él, ahol letisztult, világos stúdiót alakított ki magának. A lakás telis-tele van Porsche-modellautókkal, ami nem véletlen, Anscheidt ugyanis a stuttgarti sportkocsi-gyártónál kezdett dolgozni 1994-ben, és mint mondja, a márka a mai napig a szíve csücske.

A hétvégi autója is egy Porsche, most azzal jár bevásárolni a kiürült Berlinben.

Az 1981-ben gyártott 911 SC egy versenypályára való kikönnyített változat, hátsó ülések, fűtés és rádió nélkül, ezért csak nyolcszázhúsz kilogrammot nyom.

Anscheidt pedig egész nap gyönyörködhet a formájában, a Porschét ugyanis lifttel viszi fel a loft loggiájára.

A másik autója is ott áll, egy húszas évekbeli Bugatti Type 35, aminek a felújításán évek óta dolgozik.

A dizájnerek számára fontos a kreatív környezet, Anscheidt szerint ezt a munkát nem lehet Excel-táblák alapján csinálni, és időnként teljesen tiszta lappal kell hozzáfogni, amire az otthoni munka kiváló alkalmat ad. A formatervező kollégákkal ő is konferenciahívásokon egyeztet, de az életnagyságú és a vr-szemüveges modellezésről most egy ideig le kell mondaniuk.

Anscheidt sem csak munkával tölti a napot, a Porsche és a Bugatti bütykölése mellett

a másik hobbija a bolhapiacról beszerzett régi kerékpárok felújítása, amelyeket aztán a barátainak ad, hogy rávegye őket a kerekezésre.

A nap végén pedig a lakás tetején lévő, az alpesi házak stílusában épült teraszon lazít, ami méltó befejezése egy dizájnfőnök munkanapjának.

A dizájnfőnök lakásában modellt álló Atlantic ihlette ezt a Bugattit:

(Képek: Bugatti, Porsche)

FOLYTASD EZZEL
Kalandtúrát is kapnak az expedíciós Land Rover vásárlói
A Vespa egykor aranyos négykerekű autót is gyártott
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom