Close
Most pedig egy kicsit megpróbáljuk átélni, milyen lehet maorinak lenni

Most pedig egy kicsit megpróbáljuk átélni, milyen lehet maorinak lenni

A maorik Új-Zéland őslakos, polinéziai származású népe. Meglehetősen sajátságos kultúrával rendelkeznek – elég csak nemzeti jelleget öltött harci táncukra, a hakára gondolni.

Kulturális központjuk az Északi-szigeten található Rotoruában van, melynek egyes részei alatt forró kénes vízforrások és gejzírek húzódnak. Korábban bozótos, mocsaras vidék volt, manapság jóval barátságosabb mezők és erdők borítják. Ilyen csodás környezetben élik mindennapjaikat, miközben ápolják a hagyományaikat, ugyanakkor a modern kor vívmányait sem vetik meg. Az alábbi kisfilm készítője több hónapot töltött el a maorik között, most pedig négy és fél percbe sürítve a világ elé tárja, milyen megkapó élmények érték.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom