Close
Így fedezd fel zölden az északi sarkot!

Így fedezd fel zölden az északi sarkot!

Fedélzeti forró vizes medencéből nézni jéghegyeket? Miért is ne?

A norvég Hurtigruten Expedition Cruises két hajója, az MS Roald Amundsen és az MS Fridtjof Nansen két olyan hibrid meghajtású tengeri jármű, amelyen úgy fedezhetjük fel az északi sarkot, hogy közben nem teszünk kárt benne.

A jelszavak: fenntartható hajózás, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, kisebb ökológiai lábnyom.

A hajók belső kialakítását a skandináv dizájn jellemzi, olyan helyeken lazíthatunk, amelyek tökéletesen testesítik meg az olyan északi filozófiákat, életmódtrendeket, mint a lagom vagy a hygge.

Van ezenkívül spa, szauna, hot tub, és egy feszített víztükrös medence is a fedélzeten. Nemcsak a testünket kényeztethetjük, hanem az intelligenciánkat is pallérozhatjuk, mivel részt vehetünk tudományos workshopokon is.

A két említett hajó Norvégia északi partvidékét és északi sarkvidéket járja végig, de a Hurtigurten Grönlandra, Alaszkára és Izlandra is indít járatokat, legközelebb 2021 áprilisában.

hajó | északi sark | hurtigurten | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram