Valójában így kellene enni a hamburgert

A tökéletes hamburgerben a szaftos hús találkozik a ropogós salátával, a krémes állagú olvasztott sajttal és a szósszal. Beleharapunk és azt érezzük, miénk a világ. A szakértők szerint azonban a legtöbben rosszul eszik a világ egyik legnépszerűbb ételét.

Úgy tűnik, tálalás után meg kell fordítani a hamburgert, és fejjel lefelé kell beleharapni, hiszen így minden egyes falat a lehető legízletesebb lesz. Az okot pedig a zsemlében érdemes keresni.

Simon Dukes, a Burger Lad alapítója szerint a hamburgerzsemle teteje általában vastagabb és masszívabb, mint az alja, így jobb lesz az étkezési élmény, ha az kerül a harapás aljára.

Ha jobban belegondolunk, a javaslat teljesen logikus.

A zsemle masszívabb teteje megakadályozza azt, hogy a buci átázzon és pépessé váljon, ráadásul pontosan a tömörsége miatt kisebb a valószínűsége annak, hogy két harapás között szétessen a kezünkben.

Mikor érdemes megfordítani a hamburgert? Az ínyencek szerint abban a pillanatban, ahogy megkapjuk, ajánlott azonnal megfordítani. Mások szerint elegendő csak akkor, ha a szánkhoz emeljük, hogy beleharapjunk. Ez természetesen függ a hamburger feltéteitől is, minél több minden van benne és minél nagyobb, annál nehezebb megfordítani.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

harapás | evés | tipp | helytelen | rosszul

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom