A tökéletes hamburgerben a szaftos hús találkozik a ropogós salátával, a krémes állagú olvasztott sajttal és a szósszal. Beleharapunk és azt érezzük, miénk a világ. A szakértők szerint azonban a legtöbben rosszul eszik a világ egyik legnépszerűbb ételét.
Úgy tűnik, tálalás után meg kell fordítani a hamburgert, és fejjel lefelé kell beleharapni, hiszen így minden egyes falat a lehető legízletesebb lesz. Az okot pedig a zsemlében érdemes keresni.
Simon Dukes, a Burger Lad alapítója szerint a hamburgerzsemle teteje általában vastagabb és masszívabb, mint az alja, így jobb lesz az étkezési élmény, ha az kerül a harapás aljára.
Ha jobban belegondolunk, a javaslat teljesen logikus.
A zsemle masszívabb teteje megakadályozza azt, hogy a buci átázzon és pépessé váljon, ráadásul pontosan a tömörsége miatt kisebb a valószínűsége annak, hogy két harapás között szétessen a kezünkben.
Mikor érdemes megfordítani a hamburgert? Az ínyencek szerint abban a pillanatban, ahogy megkapjuk, ajánlott azonnal megfordítani. Mások szerint elegendő csak akkor, ha a szánkhoz emeljük, hogy beleharapjunk. Ez természetesen függ a hamburger feltéteitől is, minél több minden van benne és minél nagyobb, annál nehezebb megfordítani.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
evés | hamburger | harapás | helyes | helytelen
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!