Valójában így kellene enni a hamburgert

A tökéletes hamburgerben a szaftos hús találkozik a ropogós salátával, a krémes állagú olvasztott sajttal és a szósszal. Beleharapunk és azt érezzük, miénk a világ. A szakértők szerint azonban a legtöbben rosszul eszik a világ egyik legnépszerűbb ételét.

Úgy tűnik, tálalás után meg kell fordítani a hamburgert, és fejjel lefelé kell beleharapni, hiszen így minden egyes falat a lehető legízletesebb lesz. Az okot pedig a zsemlében érdemes keresni.

Simon Dukes, a Burger Lad alapítója szerint a hamburgerzsemle teteje általában vastagabb és masszívabb, mint az alja, így jobb lesz az étkezési élmény, ha az kerül a harapás aljára.

Ha jobban belegondolunk, a javaslat teljesen logikus.

A zsemle masszívabb teteje megakadályozza azt, hogy a buci átázzon és pépessé váljon, ráadásul pontosan a tömörsége miatt kisebb a valószínűsége annak, hogy két harapás között szétessen a kezünkben.

Mikor érdemes megfordítani a hamburgert? Az ínyencek szerint abban a pillanatban, ahogy megkapjuk, ajánlott azonnal megfordítani. Mások szerint elegendő csak akkor, ha a szánkhoz emeljük, hogy beleharapjunk. Ez természetesen függ a hamburger feltéteitől is, minél több minden van benne és minél nagyobb, annál nehezebb megfordítani.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

rosszul | helytelen | harapás | evés | tipp

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom