Így lehet a cukrászüzem a sütés koronázatlan királya

Azok a csodás sütemények, amikkel elkápráztathatjuk a vendégeink ízlelőbimbóit és szemeit is egyaránt, olyan eszközök felhasználását kívánják, ami a professzionális folyamatokat kellőképpen képesek támogatni.

 

A gasztroplaza.hu cukrászati termékei rettenetesen nagy segítséget adhatnak a feszített munkatempó mellett és a kreatív folyamatokban is. Minden olyan eszköz, ami lehetővé teszi az optimális munka biztosítását, már félsikernek számít ezen a pályán.

 

Természetesen nemcsak ezen múlik egy cukrászda sikere, de az egészen biztos, hogy nagymértékben hozzájárul ehhez. A gasztronómiai művészet kreatív és határtalan világában minden segítség elkél, amit ideális esetben egyetlen helyen beszerezhetünk.

 

Mit jelent cukrásznak lenni?

 

Ez a szakma nem csak annyit jelent, hogy a sütő előtt várjuk a végeredményt. A kreativitás ugyanúgy hozzátartozik ehhez a világhoz, mint a szakmai tudás. Ennek fényében egy cukrász nem csak egy egyszerű szakembert jelent.

 

A gasztronómia kiváló művésze is egyben, ami kíván kreatív szemléletet, kísérletező hajlamot és művészi látásmódot is egyben. Akkor lehet kiváló cukrász valaki, ha mindezeknek a birtokában van. A lenyűgöző végeredmény ugyanis nem csak az ízekben keresendő.

 

Elképesztő dolog alkotni valami csodásat, valami olyat, ami nemcsak az ízek kirobbanó hatását képes megteremteni, de olyan látványt is nyújt, ami felbecsülhetetlen. Ez a cukrász szakma esszenciája, ami viszont megköveteli a megfelelő eszközök használatát.

 

Miért számít az anyagminőség?

 

Nagyon sokféle kellékre lehet szükségünk a konyhában, amikor egy kreatív alkotás megkezdi az életét. Ebben hatalmas szerepet kap minden olyan eszköz, ami a formázásban, a díszítésben és a tökéletes tálalásban használatos.

 

Ennek előfeltétele pedig a sütőtepsik birodalmában található, ahol kritikus fontossága van az anyagminőségnek. Hiszen képtelenség olyan piskótával dolgozni, ami nem jön ki a tepsiből segítség nélkül.

 

A különböző bevonatok teszik lehetővé azt a munkát, amit gördülékenynek nevezhetünk. Enélkül a cukrász nem kaphat olyan alapanyagot a kezébe, amivel aztán öröm lesz dolgozni. A tökéletes sütőtepsi ezért ugyanolyan fontos, mint a titkos receptúra, ami az ízorgiáért felel.

 

Mit jelent a részletek fontossága?

 

Annak érdekében, hogy ez a szükséges és elengedhetetlen eszköz még jobban megkönnyítse a dolgunkat, érdemes olyan sütőtepsit választani, ami extra funkciókkal is tudja támogatni a munkát.

 

Apró részletnek számít a teflonbevonat mellett a perforált változat, de ugyanakkor a macaron vagy a croissant esetében hatalmas segítség. A tökéletes méret szintén idetartozik és az emelt perem is, ami a tészta kifolyását hivatott meggátolni.

 

A kivehető aljú darabok pedig a torták elkészítésében jelentenek nagy segítséget. Fontos szempont lehet az apróságok esetén az is, hogy mosogatógépben használható legyen, ami a mosogatási fázisban gyorsíthat a folyamatokon.

 

A profi cukrász élete nem könnyű, de sokat lendíthet a helyzeten az, ha megfelelő eszközökkel dolgozhat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom