Close
Így lehet csatlakozni a Grand Canyon csillagnéző bulijához

Így lehet csatlakozni a Grand Canyon csillagnéző bulijához

Ezúttal rendhagyó módon tartják meg a fesztivált.

Harminc éve mindig megrendezik a Grand Canyon Star Partyt, és bár a koronavírus-járvány miatt nagyrészt még le van zárva a park, ez nem jelenti azt, hogy az esemény elmarad.

A fesztivál ezúttal virtuálisan várja az eget fürkészőket, vagyis akár otthonunkból is gyönyörködhetünk az Arizona fölötti csillagrengetegben.

A nemzeti park egészen június 20-ig mindennap két élő videót indít a Facebook-oldalán magyar idő szerint hajnali háromtól. Az elsőben az aktuális előadó csillagászattal kapcsolatos témáról beszél – kérdezni is lehet –, a másodikban pedig csatlakozhatunk a csillagnéző partihoz. Ezt helyi amatőr csillagászok koordinálják: videokamerákat csatlakoztatnak a teleszkópjaikhoz, majd másfél órán át bemutatják az általuk kiválasztott égi objektumokat.

A videók utólag is visszanézhetők.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

nemzeti park | parti | Virtuális | online nézés | buli

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom