Close
Így lehet csatlakozni a Grand Canyon csillagnéző bulijához

Így lehet csatlakozni a Grand Canyon csillagnéző bulijához

Ezúttal rendhagyó módon tartják meg a fesztivált.

Harminc éve mindig megrendezik a Grand Canyon Star Partyt, és bár a koronavírus-járvány miatt nagyrészt még le van zárva a park, ez nem jelenti azt, hogy az esemény elmarad.

A fesztivál ezúttal virtuálisan várja az eget fürkészőket, vagyis akár otthonunkból is gyönyörködhetünk az Arizona fölötti csillagrengetegben.

A nemzeti park egészen június 20-ig mindennap két élő videót indít a Facebook-oldalán magyar idő szerint hajnali háromtól. Az elsőben az aktuális előadó csillagászattal kapcsolatos témáról beszél – kérdezni is lehet –, a másodikban pedig csatlakozhatunk a csillagnéző partihoz. Ezt helyi amatőr csillagászok koordinálják: videokamerákat csatlakoztatnak a teleszkópjaikhoz, majd másfél órán át bemutatják az általuk kiválasztott égi objektumokat.

A videók utólag is visszanézhetők.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

grand canyon | online nézés | Grand Canyon Star Party | Virtuális | buli

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram