Close
Leborulunk az Egyesült Királyság vendéglátókat és lakosságot megsegítő programja előtt

Leborulunk az Egyesült Királyság vendéglátókat és lakosságot megsegítő programja előtt

Nem hagyták magukra a Egyesült Királyság lakóit a járványhelyzetben, ez már több intézkedésből kiderült. De ahogy a világ összes országában, a turisztikával és vendéglátással kapcsolatos vállalkozások és szolgáltatások veszélybe kerültek náluk is. Erre most egy rendhagyó, augusztus végéig tartó mentőcsomaggal készültek, ami mind az éttermeknek, mind a vendégeknek nagy segítség lehet. 

Kémeink jelentették Londonból, Bristolból és Dublin mellől is, hogy a járványhelyzet bizony rendesen megviseli a szállodaipart és az éttermek mindennapjait. Rengeteg hotel zárt be, sok étteremnek kellett ideiglenesen vagy örökre lehúznia a rolót, a többiek pedig csak vegetálnak és remélik, hogy nem lesz második hullám, és hamarosan visszaállhat a világ a régi kerékvágásba. Ez a szituáció itthon is hasonlóan szorongató, számos étterem, street food-hely, cukrászda döntött úgy, hogy ideiglenesen vagy végleg bezárnak. A fővárosban lévő hotelek pedig extra akciókkal készülnek a magyar szállóvendégeknek, egy ötcsillagos budapesti élmény akár kedvezőbb áron lehet a miénk, mint egy balatoni hétvége.

Az Egyesült Királyságban úgy döntöttek, hogy egyféleképpen segíthetnek egyszerre a vendéglátóiparon és a sokszor csökkent jövedelmű lakosságon.

Minden hétfőn, kedden és szerdán az állam átvállalja az éttermi étkezések árának egy bizonyos százalékát, vagyis vendégenként tíz fontot farag le a végösszegből.

Az akciót akárhányszor igénybe lehet venni, bármekkora asztaltársasággal, minimum fogyasztás pedig nincs.

Ez azt jelenti, hogy az Eat Out to Help Out kampányban érintett éttermek, bisztrók, bárok, munkahelyi étkezdék és kantinok, valamint ételudvarok bármelyikében, ha egy vendég tízfontos fogást enne, csupán a szervizdíjat számolják fel neki, a vacsorát gyakorlatilag ingyen ette. Húszfontos étkezésből pedig csak tíz fontot és a szervizdíjat kell megfizetni. Az akció természetesen alkoholos italokra nem vonatkozik.

És jó tudni, hogy a legmenőbb éttermek bizony mind csatlakoztak ehhez a programhoz.

A kiürült éttermek és bisztrók ezzel a megoldással most odáig jutottak, hogy nemcsak ajánlott, de szinte kötelező az asztalfoglalás, hiszen sokan élnek ezzel a nagylelkű lehetőséggel, amivel mindenki jól jár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

segítség | Anglia | akció | egyesült királyság | london

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram