Close
Egyetlen trükk és soha többé nem kell fokhagymát vásárolnod

Egyetlen trükk és soha többé nem kell fokhagymát vásárolnod

A fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, hiszen számos étel alapízéhez járul hozzá. Nem kell azonban folyamatosan boltba járnunk azért, hogy friss alapanyagot tehessünk a vacsorába, egyetlen trükkel ugyanis folyamatosan biztosítani tudjuk ezt magunk számára.

Az első lépés a fokhagyma csíráztatása, ami nagyon könnyen kivitelezhető. Nincs más dolgunk, minthogy a fokhagymáról lehúzzuk a külső héját, szabaddá téve a gerezdeket, majd éles késsel vágjuk le mindegyik hegyét.

Ezt követően a fokhagyma alját vízbe helyezzük, hogy már másnapra elkezdjenek nőni apró gyökerei.

Néhány nap múlva zöld hajtásokra lehetünk figyelmesek, egy hét elteltével pedig át is ültethetjük őket. Fontos, hogy a gerezdeket elválasszuk egymástól és

olyan területre ültessük, ahol tápanyagban gazdag talajban, sok napsütés mellett növekedhet.

Az ültetés során törekedjünk arra, hogy a gerezdeket legalább öt centiméteres talaj borítsa. Néhány hét elteltével pedig már ki is húzhatjuk frissen termesztett, hazai fokhagymánkat, hogy aztán esszenciális aromáival tökéletessé varázsolja vacsoránkat.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

újratermesztés | fokhagyma | konyhai | trükk

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram