Close
Komoly kedvezményekkel csalogatnak a budapesti fürdők

Komoly kedvezményekkel csalogatnak a budapesti fürdők

A fővárosi fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ütemezetten nyitja a fürdőket július közepéig; szerdától a Széchenyi és a Rudas fürdők újra várják a vendégeket kedvezményes belépővel.

Július elsejétől a támogatott gyógyszolgáltatások újra igénybe vehetők előzetes időpont-egyeztetéssel. Az elmúlt hétvége óta már teljeskörűen üzemel a Paskál, a Palatinus, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, hétfőtől pedig a Lukács fürdő beltéri medencéi is. A sort a Dandár fürdő zárja 2020. július 15-i nyitással. Az újranyitási akció keretében a Széchenyi és Rudas fürdőkbe érvényes belépők a korábbinál kedvezményesebb, közel negyven százalékkal csökkentett áron vásárolhatóak meg, a tizenöt alkalmas akciós bérletek pedig további tizenöt százalék kedvezményt biztosítanak.

A közlemény szerint a fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai értelmében zajlottak. A BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi fürdő területén, az újranyitások a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után történhetnek meg.

A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét kétóránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után fertőtlenítik.

A forgalmasabb látogatótereket – beléptetés, közlekedőterek, vizesblokkok, mellékhelyiségek – legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket harminc percenként fertőtlenítik. A vendégek részére alkoholos kézfertőtlenítő szert és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat helyeztek ki.

Módosult a házirend is, amely számos előírást – a papucshasználatot vagy a medencék használata előtti zuhanyzást – már korábban is tartalmazott. Most ezek fokozott betartására hívják fel nyomatékosan a látogatók figyelmét, papucs nélkül nem engednek be senkit a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok jelölnek.

A járványügyi helyzet érinti a fürdők nyitvatartását is: a Széchenyi fürdő (mely kizárólag az Állatkerti krt. felőli bejárat felől megközelíthető) mindennap reggel 9-től este 7-ig, a Rudas fürdő török része reggel 6-tól este 6-ig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 és este 8 között tart nyitva. Szombatonként este 9-től hajnali 2 óráig ismét lesz éjszakai fürdőzés. Folyamatosan figyelemmel kísérik a vendégforgalom alakulását, jelentős igénynövekedés esetén a nyitvatartási rendet módosítják.

Július elsejétől újra igénybe vehetők a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. A kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított ötvenhat napig vehetők igénybe, ebbe nem számít bele a 2020. március 15. és június 18. között eltelt időszak. Ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat, lehetőség szerint legkésőbb július 15-ig. A járványügyi helyzet miatt a gyógykezelések igénybevételének rendje számos ponton módosul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom