Close
Így tehetjük fel a hard rockot az orrunkra

Így tehetjük fel a hard rockot az orrunkra

A Tipton AC/DC limitált széria darabjai mindenkiből instant rocksztárt varázsolnak.

Rögös út vezetett addig a pillanatig, hogy a Tipton Eyeworks és az AC/DC közös produkcióval jelentkezhessen. A történet majdnem tíz éve kezdődött, és nem az ausztrál bandával, hanem egy másik rockóriással. A Tipton a kétezres évek végén rukkolt elő a Pink Floyd-lemezekből készített, limitált szériás, ötvendarabos kollekciójával, méghozzá mindenféle előzetes egyeztetés nélkül. Fél évvel később az együttes jogi képviselői kopogtattak Zack Tiptonnál, érdeklődve, hogy miért is szerepel a Pink Floyd neve egy olyan terméken, amelyről ők nem is tudnak?

Ha egy komoly lemezkiadó jogi képviselői jelentkeznek az embernél, az egy cseppet sem megnyugtató helyzet, elvégre akár azzal is végződhetett volna a történet, hogy 1.) visszavonatják a kollekciót (ez a kellemesebb következmény, 2.) brutális kártérítést fizettetnek a Tiptonnal – ez egy kisvállalkozás számára akár a csődöt is jelenthette volna. A dolognak szerencsére nem lett következménye, annak ellenére, hogy az ügyvédek úgy vélték, a Tipton a bevétel egy bizonyos részével tartozik a zenekarnak.

Közben eltelt pár év, és ismét jelentkezett ugyanez a kiadó, ezúttal azonban egy megbízást hoztak: “a kiadóhoz tartozik egy AC/DC nevű zenekar, mi lenne, ha a Tipton készítene egy általuk inspirált napszemüveg-kollekciót?”

Képzeljük magunkat a tulajdonos, Zack Tipton helyébe. Mit mondtunk volna egy ilyen megkeresésre?

A Tipton Eyeworks albrandjeként működő Vinylize egyéb termékeihez hasonlóan ezek a szemüvegek is bakelitből készültek. Az alapot természetesen AC/DC-lemezek jelentették, konkrétan a huszonkétszeres platinalemezes Back in Black album kópiái.

Ez az első és egyetlen alkalom, hogy a kultikus banda lemezeiből valaki napszemüveget készített.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom