Így választhatjuk ki autónkhoz a megfelelő tükröt

A megfelelő tükrök használata a biztonságos vezetés szempontjából kritikus jelentőséggel bír. Napjaink hatalmas kínálatának köszönhetően azonban a kiválasztásuk nem egyszerű feladat.

Ebben a cikkben mutatunk néhány tippet, amelyek segítenek a tökéletes tükörlap kiválasztásában, és megmutatjuk azt is, hogy miért nem szabad félvállról venni ezt a feladatot.

Sík vagy domború tükröt válasszunk?

A Peppi webáruháza visszapillantó tükörlapok terén is hatalmas választékkal várja a vásárlókat, a termékek között így egész biztosan megtalálhatjuk a céljainknak megfelelő darabot. De mi alapján érdemes választani?

Az egyik legfontosabb dolog nem más, mint a tükör felülete. A sík felületű tükrök látómezeje kisebb teret foglal magába. Ellenben pozitív tulajdonságunk, hogy nem torzítanak. Ezzel szemben a domború tükrök látótere nagyobb, azonban némileg torzítanak. A biztonságos vezetés érdekében tehát fontos, hogy megszokjuk az ebből adódó arányváltozást.

Érdemes fűthető tükröt vásárolnunk?

A hagyományos tükrök mellett ma már több, innovatív megoldással is találkozhatunk a piacon. Ilyen például a fűthető változat, ami zord időben is biztosítja a megfelelő láthatóságot, ezáltal hóban és fagyban is garanciát jelent a biztonságosabb vezetésre.

A fűthető modellek általában egyszerűen és kényelmesen az autóból, egy kapcsoló használatával működtethetőek. Ezt a tükörlap hátán kígyózó, egyszerű fűtőszál teszi lehetővé.

Egyedül is megoldható a tükörlap cseréje?

A tükörlap cseréjére több okból is szükségünk lehet. A leggyakoribb ezek közül a törés, a repedés vagy az egyéb károsodás. Ilyen esetekben szerencsére nincs más dolgunk, mint eltávolítani a sérült tükörlapot, a helyére pedig megrendelni az autónk típusához illő modellt. A vásárlás során figyeljünk oda arra, hogy a választott darab formája megegyező legyen a korábban használt tükörlapéval.

A tükörbetét könnyen kipattintható, gyorsan és egyszerűen cserélhető. Ez azt jelenti, hogy a folyamathoz nincs szükség szakember beavatkozására, az otthon, akár egyedül is egyszerűen elvégezhető.

A vásárlás során figyeljünk a minőségre!

Végül, de nem utolsósorban a választás során a tükörlap minősége szintén fontos szempont lehet. Fontos, hogy minden esetben olyan tükröt válasszunk, amely képes ellenállni az időjárás viszontagságainak, többek között a UV-sugárzásnak és az esőnek. Az időjárásálló, strapabíró anyagokból készült modellek hosszabb élettartamot garantálnak, és általában rendszeres karbantartást sem igényelnek.

Ha bizonytalanok vagyunk a megfelelő tükör kiválasztásában, érdemes lehet elolvasni néhány vásárlói véleményt, vagy szakértő segítségét kérni. Ha azonban figyelembe vesszük az autónk típusát, és szem előtt tartjuk a minőségi szempontokat, a választás egyedül is egyszerűen megoldható feladat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom