Close
Így változtak meg a főzési szokásaink az elmúlt egy évben

Így változtak meg a főzési szokásaink az elmúlt egy évben

Többet főzünk, és több alapanyagot próbálunk ki.

Lassan már nem is emlékszünk arra, milyen érzés gondtalanul, maszk nélkül beülni egy étterembe és megrendelni kedvenc ételünket. Az elmúlt egy évben jelentősen átalakultak a szokásaink, többet vagyunk otthon, ezáltal pedig többet sürgölődünk a konyhában is.

A Hunter felmérése szerint azonban mostani új szokásaink egy része a későbbiekben is megmaradhat.

A kutatásban részt vevő amerikaiak hetvenegy százaléka úgy nyilatkozott, hogy a karantén és a korlátozások ideje alatt felismerték az otthoni étkezések előnyeit, és a járvány lecsengését követően is főzni fognak magukra, annak ellenére, hogy kevesebb időt töltenek majd otthon.

Hatvanhét százalékuk szerint ennek a legfőbb oka, hogy jelentős pénzt takarítanak meg, hiszen az ételrendelés jóval nagyobb kiadással járt korábban számukra. Ötvenhat százalék azonban azt emelte ki, azáltal, hogy tudják, milyen alapanyagokat használnak fel, egészségesebb ételekhez juthatnak hozzá.

A válaszadók nyolcvanegy százaléka élvezi ezt az új szokását, ráadásul a vizsgálatban részt vevő amerikaiak fele magabiztosabbnak is érzi magát a konyhában a korábbiakhoz képest. Majdnem ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ezzel párhuzamosan mind szívesebben próbálnak ki új recepteket és tesztelnek új alapanyagokat.

Nemcsak a főzésnél alakult át a szemléletmód, hanem a fenntarthatóság is egyre nagyobb teret kap. A válaszadók negyvenkét százaléka sokkal jobban ügyel az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, mint a járványt megelőző időszakban.

Tippek otthoni elfoglaltságra

A szorongás ellen a legjobb fegyver egy olyan hobbi, ami szempillantás alatt el tudja terelni a figyelmünket a gondokról, kikapcsolja az agyat, és kisimítja a lelket. Ajánlunk is öt hobbit Covid-depresszió ellen. A korlátozások ideje alatt nemcsak a netes tévék hódítanak, hanem egyre többen szomjaznak az új kultúrák megismerésére is. Ez pedig utazás híján a nyelvtanulást jelenti.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Három szuflé, ami bearanyozza a hétvégi ráérős reggelit
Nyolc étkezési szokás, amit érdemes az olaszoktól átvennünk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom