Így változtak meg a főzési szokásaink az elmúlt egy évben

Többet főzünk, és több alapanyagot próbálunk ki.

Lassan már nem is emlékszünk arra, milyen érzés gondtalanul, maszk nélkül beülni egy étterembe és megrendelni kedvenc ételünket. Az elmúlt egy évben jelentősen átalakultak a szokásaink, többet vagyunk otthon, ezáltal pedig többet sürgölődünk a konyhában is.

A Hunter felmérése szerint azonban mostani új szokásaink egy része a későbbiekben is megmaradhat.

A kutatásban részt vevő amerikaiak hetvenegy százaléka úgy nyilatkozott, hogy a karantén és a korlátozások ideje alatt felismerték az otthoni étkezések előnyeit, és a járvány lecsengését követően is főzni fognak magukra, annak ellenére, hogy kevesebb időt töltenek majd otthon.

Hatvanhét százalékuk szerint ennek a legfőbb oka, hogy jelentős pénzt takarítanak meg, hiszen az ételrendelés jóval nagyobb kiadással járt korábban számukra. Ötvenhat százalék azonban azt emelte ki, azáltal, hogy tudják, milyen alapanyagokat használnak fel, egészségesebb ételekhez juthatnak hozzá.

A válaszadók nyolcvanegy százaléka élvezi ezt az új szokását, ráadásul a vizsgálatban részt vevő amerikaiak fele magabiztosabbnak is érzi magát a konyhában a korábbiakhoz képest. Majdnem ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ezzel párhuzamosan mind szívesebben próbálnak ki új recepteket és tesztelnek új alapanyagokat.

Nemcsak a főzésnél alakult át a szemléletmód, hanem a fenntarthatóság is egyre nagyobb teret kap. A válaszadók negyvenkét százaléka sokkal jobban ügyel az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, mint a járványt megelőző időszakban.

Tippek otthoni elfoglaltságra

A szorongás ellen a legjobb fegyver egy olyan hobbi, ami szempillantás alatt el tudja terelni a figyelmünket a gondokról, kikapcsolja az agyat, és kisimítja a lelket. Ajánlunk is öt hobbit Covid-depresszió ellen. A korlátozások ideje alatt nemcsak a netes tévék hódítanak, hanem egyre többen szomjaznak az új kultúrák megismerésére is. Ez pedig utazás híján a nyelvtanulást jelenti.

(Fotók: Getty Images)

életmód | covid-19 | főzés | vizsgálat | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom