Close
Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja

Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja

A Porto közelében felhúzott híd tényleg csak a legmerészebbeknek ajánlott.

Bár hivatalosan még nem adták át a nagyközönségnek, de elkészült Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja Portugáliában. A látványosnak és egyúttal félelmetesnek tűnő 516 Arouca az Aguieiras-vízesést és a Paiva-szorost köti össze, és egészen biztosan népszerű turistalátványosság lesz majd – azok körében, akiknek nincs tériszonyuk.

Az elnevezéséből kiderül a híd hosszúsága, ezzel a 495 méteres svájci Charles Kuonent megelőzve lett csúcstartó a kontinensen. Acélkábelekből és fémrácsokból áll, ezért – talán – nem tűnik annyira rémisztőnek rajta az átkelés, mint mondjuk valamelyik kínai üvegpadlós hídon.

A lenyűgöző panorámát adó, 175 méterrel a föld felett kifeszített 516 Aroucát mindkét oldalán két V alakú betontorony közé függesztették fel, közepén egy kicsit megereszkedik. Kényelmes sétával nagyjából tíz perc alatt lehet végigjárni, a tervek szerint valamikor 2021-ben nyitják meg.

Az alábbi kétperces videóból pedig kiderül, hogyan is épült.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure)

FOLYTASD EZZEL
Thaiföld családias és falusias bája azonnal elvarázsol
Tanítani lehetne, ahogyan Genf elterül a Rhône folyó kiáramlásánál
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom