Close
Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja

Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja

A Porto közelében felhúzott híd tényleg csak a legmerészebbeknek ajánlott.

Bár hivatalosan még nem adták át a nagyközönségnek, de elkészült Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja Portugáliában. A látványosnak és egyúttal félelmetesnek tűnő 516 Arouca az Aguieiras-vízesést és a Paiva-szorost köti össze, és egészen biztosan népszerű turistalátványosság lesz majd – azok körében, akiknek nincs tériszonyuk.

Az elnevezéséből kiderül a híd hosszúsága, ezzel a 495 méteres svájci Charles Kuonent megelőzve lett csúcstartó a kontinensen. Acélkábelekből és fémrácsokból áll, ezért – talán – nem tűnik annyira rémisztőnek rajta az átkelés, mint mondjuk valamelyik kínai üvegpadlós hídon.

A lenyűgöző panorámát adó, 175 méterrel a föld felett kifeszített 516 Aroucát mindkét oldalán két V alakú betontorony közé függesztették fel, közepén egy kicsit megereszkedik. Kényelmes sétával nagyjából tíz perc alatt lehet végigjárni, a tervek szerint valamikor 2021-ben nyitják meg.

Az alábbi kétperces videóból pedig kiderül, hogyan is épült.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure)

portugália | félelmetes | 516 arouca | video | új

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram