Close
Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja

Elkészült és ijesztő lett Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja

A Porto közelében felhúzott híd tényleg csak a legmerészebbeknek ajánlott.

Bár hivatalosan még nem adták át a nagyközönségnek, de elkészült Európa leghosszabb gyalogos-függőhídja Portugáliában. A látványosnak és egyúttal félelmetesnek tűnő 516 Arouca az Aguieiras-vízesést és a Paiva-szorost köti össze, és egészen biztosan népszerű turistalátványosság lesz majd – azok körében, akiknek nincs tériszonyuk.

Az elnevezéséből kiderül a híd hosszúsága, ezzel a 495 méteres svájci Charles Kuonent megelőzve lett csúcstartó a kontinensen. Acélkábelekből és fémrácsokból áll, ezért – talán – nem tűnik annyira rémisztőnek rajta az átkelés, mint mondjuk valamelyik kínai üvegpadlós hídon.

A lenyűgöző panorámát adó, 175 méterrel a föld felett kifeszített 516 Aroucát mindkét oldalán két V alakú betontorony közé függesztették fel, közepén egy kicsit megereszkedik. Kényelmes sétával nagyjából tíz perc alatt lehet végigjárni, a tervek szerint valamikor 2021-ben nyitják meg.

Az alábbi kétperces videóból pedig kiderül, hogyan is épült.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure)

FOLYTASD EZZEL
India sosem volt még ennyire közel, mint ebben a látványos útivideóban
Ez történik, ha India közepén születik újjá a VHS-kazetták korszaka
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom