Close
Nagyszerű dolgot csinált újrahasznosított bútorokból az IKEA

Nagyszerű dolgot csinált újrahasznosított bútorokból az IKEA

A svéd bútoripari cég számára már évek óta fontos a fenntarthatóság és a környezettudatosság, ennek érdekében pedig komoly lépéseket tesznek és hasznos projekteket indítanak. Most például – néhány kreatív szakemberrel társulva – extravagáns otthonokat készítettek vadon élő állatoknak.

Néhány héttel ezelőtt az IKEA azzal ünnepelte legújabb, londoni áruházának megnyitását, hogy távirányítható hajókat bocsátottak vízre Deptford Creekben, London dél-keleti részén, amelyek képesek óránként húsz kilogramm szemetet összegyűjteni. Szerencsére azonban nem elégedtek meg ennyivel, az új greenwich-i áruház tiszteletére még egy akciót szerveztek. A Wildhomes for Wildlife projekt keretein belül színes, stílusos otthonokat készítettek madarak, bogarak, darazsak, denevérek és egyéb állatkák számára.

Az állati otthonok újrahasznosított IKEA-bútorokból készültek, ezzel is jelezve, hogy a vállalkozás számára milyen fontos a fenntarthatóság. Az ötlet az IKEA kreatívpartnerétől, a Mother néven futó reklámügynökségtől származik, a kivitelezésben pedig számos helyi művész és kreatívszakember segédkezett.

Főként asztalok, lámpák és székek újrahasznosított elemeiből készítették el a különböző odúkat, ezzel is bizonyítva, hogy nemcsak a friss diplomások rendezik be örömmel lakóhelyüket lapraszerelt bútorokkal, hanem bizony a vadon élő állatoknak is remek otthont lehet belőlük varázsolni. A projekt keretein belül összesen nyolc egyedi kaptárt, odút, illetve fészket állítottak össze, amelyeknek játékos elnevezéseket is adtak. Kedvencünk a Bughattan, bogármetropolisz.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom