Close
Nagyszerű dolgot csinált újrahasznosított bútorokból az IKEA

Nagyszerű dolgot csinált újrahasznosított bútorokból az IKEA

A svéd bútoripari cég számára már évek óta fontos a fenntarthatóság és a környezettudatosság, ennek érdekében pedig komoly lépéseket tesznek és hasznos projekteket indítanak. Most például – néhány kreatív szakemberrel társulva – extravagáns otthonokat készítettek vadon élő állatoknak.

Néhány héttel ezelőtt az IKEA azzal ünnepelte legújabb, londoni áruházának megnyitását, hogy távirányítható hajókat bocsátottak vízre Deptford Creekben, London dél-keleti részén, amelyek képesek óránként húsz kilogramm szemetet összegyűjteni. Szerencsére azonban nem elégedtek meg ennyivel, az új greenwich-i áruház tiszteletére még egy akciót szerveztek. A Wildhomes for Wildlife projekt keretein belül színes, stílusos otthonokat készítettek madarak, bogarak, darazsak, denevérek és egyéb állatkák számára.

Az állati otthonok újrahasznosított IKEA-bútorokból készültek, ezzel is jelezve, hogy a vállalkozás számára milyen fontos a fenntarthatóság. Az ötlet az IKEA kreatívpartnerétől, a Mother néven futó reklámügynökségtől származik, a kivitelezésben pedig számos helyi művész és kreatívszakember segédkezett.

Főként asztalok, lámpák és székek újrahasznosított elemeiből készítették el a különböző odúkat, ezzel is bizonyítva, hogy nemcsak a friss diplomások rendezik be örömmel lakóhelyüket lapraszerelt bútorokkal, hanem bizony a vadon élő állatoknak is remek otthont lehet belőlük varázsolni. A projekt keretein belül összesen nyolc egyedi kaptárt, odút, illetve fészket állítottak össze, amelyeknek játékos elnevezéseket is adtak. Kedvencünk a Bughattan, bogármetropolisz.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

lakberendezés | skandináv | fenntarthatóság | dizájn | vadállat

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram