Ez történik, ha az IKEA egy világhírű textil- és divattervezővel működik együtt

Zandra Rhodes és az IKEA csapata közösen arra kereste a választ, hogy Zandra élénk szín- és merész mintavilága hogyan alkalmazható a lakberendezésben. Így született meg a Karismatisk kollekció, ami valóban teret ad a merész önkifejezésre. A kollekció huszonhat figyelemfelkeltő darabból áll, amelyek mindegyike arra biztatja a vibráló színek kedvelőit, hogy merészek, lenyűgözőek és önmaguk legyenek.

A merész motívumairól és élénk színhasználatáról ismert Zandra Rhodes már több mint ötven éve forradalmasító erővel hat a textil- és divatvilágra. Zandra élet és stílus terén egyaránt tapasztalható merész hozzáállásából inspirálódva az IKEA csapata arra vállalkozott, hogy a színekben és mintákban rejlő erőt megragadva karakterrel és karizmával töltse be otthonainkat. E próbálkozás vezetett oda, hogy megismerhettük a minták és a színek szerepét az önkifejezés, a tehetség és a helyi kultúra tekintetében, illetve az emberekre és a terekre gyakorolt pszichológiai hatásukat is.

Zandrához híven a kollekció harsány, merész és figyelemfelkeltő. Olyan, mint maga Zandra – nem marad észrevétlen.

A Karismatisk kollekció az otthont mint önmagunk színeken, mintákon és szemet gyönyörködtető tárgyakon keresztül történő kifejezését ünnepli. Az új kollekció Zandra energiáival és karizmájával tölti meg otthonunkat, hogy a lakberendezésen keresztül is büszkén megmutassuk önmagunkat. A Karismatisk kollekció a lakberendezést is a játékosság felől közelíti meg, és optimista szemléletével betölti tereinket.

"Ez az a fajta kollekció, amelyből akár egy-egy darabbal is feldobhatod a mindennapjaidat, de több kiegészítőt is kedvedre variálhatsz" − mondja Zandra Rhodes.

Amellett, hogy a Karismatisk egy lenyűgöző kollekció, funkcionalitásában is megnyerő. A tervezővel való közös munka során a Demokratikus Dizájn öt dimenzióját – forma, funkció, fenntarthatóság és alacsony ár – alapul véve hozta létre az IKEA és Zandra Rhodes a játékos megoldásokat a mindennapos igényekre szabva, megfizethető áron. Habár Zandra a rikító minták és vibráló színek szenvedélyes alkotója, dizájnjai sosem nélkülözik a funkcionalitást. A kollekció lehetőség szerint újrahasznosított anyagok felhasználásával készült, tudatosan a "több kevesebb" elv megvalósítására törekedve.

"Az IKEA csapata nagyon jól reagált Zandra Rhodes látványvilágára, és ennek következtében remekül kiegészítettük egymást. Az organikus és őszinte tervezési folyamat a kollekció teljes egészén érezteti a hatását – mondja Zandra Rhodes.

– Csodálatos kaland volt. Gyakorlati szempontból igazán izgalmas volt a Zandra Rhodes: Színek világa hozzáállást kézzelfoghatóvá tenni az emberek többsége számára."

A kollekció 2021 szeptemberétől válik elérhetővé globálisan az IKEA áruházakban.

Legutóbb az IKEA egy zseniális, ingyenes szakácskönyvvel hívta fel magára a figyelmet, melynek különlegessége, hogy ínycsiklandó receptekkel kelti új életre azokat az ételmaradékokat, amiket valószínűleg kidobnánk.

táska | lakberendezés | textíliák | ikea

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom