Close
Ez történik, ha az IKEA egy világhírű textil- és divattervezővel működik együtt

Ez történik, ha az IKEA egy világhírű textil- és divattervezővel működik együtt

Zandra Rhodes és az IKEA csapata közösen arra kereste a választ, hogy Zandra élénk szín- és merész mintavilága hogyan alkalmazható a lakberendezésben. Így született meg a Karismatisk kollekció, ami valóban teret ad a merész önkifejezésre. A kollekció huszonhat figyelemfelkeltő darabból áll, amelyek mindegyike arra biztatja a vibráló színek kedvelőit, hogy merészek, lenyűgözőek és önmaguk legyenek.

A merész motívumairól és élénk színhasználatáról ismert Zandra Rhodes már több mint ötven éve forradalmasító erővel hat a textil- és divatvilágra. Zandra élet és stílus terén egyaránt tapasztalható merész hozzáállásából inspirálódva az IKEA csapata arra vállalkozott, hogy a színekben és mintákban rejlő erőt megragadva karakterrel és karizmával töltse be otthonainkat. E próbálkozás vezetett oda, hogy megismerhettük a minták és a színek szerepét az önkifejezés, a tehetség és a helyi kultúra tekintetében, illetve az emberekre és a terekre gyakorolt pszichológiai hatásukat is.

Zandrához híven a kollekció harsány, merész és figyelemfelkeltő. Olyan, mint maga Zandra – nem marad észrevétlen.

A Karismatisk kollekció az otthont mint önmagunk színeken, mintákon és szemet gyönyörködtető tárgyakon keresztül történő kifejezését ünnepli. Az új kollekció Zandra energiáival és karizmájával tölti meg otthonunkat, hogy a lakberendezésen keresztül is büszkén megmutassuk önmagunkat. A Karismatisk kollekció a lakberendezést is a játékosság felől közelíti meg, és optimista szemléletével betölti tereinket.

“Ez az a fajta kollekció, amelyből akár egy-egy darabbal is feldobhatod a mindennapjaidat, de több kiegészítőt is kedvedre variálhatsz” − mondja Zandra Rhodes.

Amellett, hogy a Karismatisk egy lenyűgöző kollekció, funkcionalitásában is megnyerő. A tervezővel való közös munka során a Demokratikus Dizájn öt dimenzióját – forma, funkció, fenntarthatóság és alacsony ár – alapul véve hozta létre az IKEA és Zandra Rhodes a játékos megoldásokat a mindennapos igényekre szabva, megfizethető áron. Habár Zandra a rikító minták és vibráló színek szenvedélyes alkotója, dizájnjai sosem nélkülözik a funkcionalitást. A kollekció lehetőség szerint újrahasznosított anyagok felhasználásával készült, tudatosan a “több kevesebb” elv megvalósítására törekedve.

“Az IKEA csapata nagyon jól reagált Zandra Rhodes látványvilágára, és ennek következtében remekül kiegészítettük egymást. Az organikus és őszinte tervezési folyamat a kollekció teljes egészén érezteti a hatását – mondja Zandra Rhodes.

– Csodálatos kaland volt. Gyakorlati szempontból igazán izgalmas volt a Zandra Rhodes: Színek világa hozzáállást kézzelfoghatóvá tenni az emberek többsége számára.”

A kollekció 2021 szeptemberétől válik elérhetővé globálisan az IKEA áruházakban.

Legutóbb az IKEA egy zseniális, ingyenes szakácskönyvvel hívta fel magára a figyelmet, melynek különlegessége, hogy ínycsiklandó receptekkel kelti új életre azokat az ételmaradékokat, amiket valószínűleg kidobnánk.

lakberendezés | textíliák | táska | ikea

FOLYTASD EZZEL

Így őrizheti meg a Buckingham-palota II. Erzsébet emlékét

Közel tíz éve nem hirdettek még ennyi eladó házat, mint most

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram