Close
Az IKEA zseniális, ingyenes szakácskönyvével egyetlen étel sem megy kárba

Az IKEA zseniális, ingyenes szakácskönyvével egyetlen étel sem megy kárba

Ínycsiklandó receptekkel új életre kelnek azok az ételmaradékok, amelyeket valószínűleg kidobnánk.

Az IKEA rukkolt elő egy új szakácskönyvvel, amelyben ötven, nagyon kreatív receptet olvashatunk kidobásra szánt ételek felhasználásával. A svéd áruházlánc ingyenes szakácskönyvében észak-amerikai séfek működtek közre, és

a reggelitől a főfogásokon át a desszertekig olyan kreatív és ízletes ötleteket adnak, amelyekkel szinte zéróra csökkenthető az élelmiszerhulladék a háztartásokban.

A fogások közt például olyan recepteket találunk, mint a banánhéjból készült bacon, a kukoricahéjjal füstölt csirke és a zöldségdarabkákból készült palacsinta, de a semmi-nem-vész-kárba címszó alatt olyan ötleteket is mutatnak, amelyekben a tényleg nem ehető kávézaccból, az uborkahéjból, a száraz kenyérmorzsákból vagy a tojáshéjból készíthetünk különböző, hasznos háztartási dolgokat.

A szakácskönyvet itt lehet megnézni, jó böngészést és sütés-főzést kívánunk! Ha további receptek érdekelnek, itt van három izgalmas pudingvariáció a rosszkedv ellen, itt pedig a Zwack Unicum legújabb dobásáról olvashatsz, amely egyszerre kávé és Unicum!

(Fotók: Unsplash)

recept | háztartás | étel | svéd | pazarlás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram