Az IKEA zseniális, ingyenes szakácskönyvével egyetlen étel sem megy kárba

Ínycsiklandó receptekkel új életre kelnek azok az ételmaradékok, amelyeket valószínűleg kidobnánk.

Az IKEA rukkolt elő egy új szakácskönyvvel, amelyben ötven, nagyon kreatív receptet olvashatunk kidobásra szánt ételek felhasználásával. A svéd áruházlánc ingyenes szakácskönyvében észak-amerikai séfek működtek közre, és

a reggelitől a főfogásokon át a desszertekig olyan kreatív és ízletes ötleteket adnak, amelyekkel szinte zéróra csökkenthető az élelmiszerhulladék a háztartásokban.

A fogások közt például olyan recepteket találunk, mint a banánhéjból készült bacon, a kukoricahéjjal füstölt csirke és a zöldségdarabkákból készült palacsinta, de a semmi-nem-vész-kárba címszó alatt olyan ötleteket is mutatnak, amelyekben a tényleg nem ehető kávézaccból, az uborkahéjból, a száraz kenyérmorzsákból vagy a tojáshéjból készíthetünk különböző, hasznos háztartási dolgokat.

A szakácskönyvet itt lehet megnézni, jó böngészést és sütés-főzést kívánunk! Ha további receptek érdekelnek, itt van három izgalmas pudingvariáció a rosszkedv ellen, itt pedig a Zwack Unicum legújabb dobásáról olvashatsz, amely egyszerre kávé és Unicum!

(Fotók: Unsplash)

ingyenes | pazarlás | konyha | észak-amerikai | ikea

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom