Három pudingvariáció, ami minden rosszkedvet elűz

Minden nemzetnek megvan a maga pudingja – nem véletlenül. A könnyű, krémesen lágy desszertet millióképp készíthetjük; gyümölcsök, fűszerek, sűrítőanyagok variálásával újabb és újabb változattal örvendeztethetjük meg magunkat. Ezúttal egy arab, egy dél-amerikai és egy diétás változatot hoztunk.

Libanoni rizspuding

Hozzávalók:

  • ½ csésze jázmin rizs
  • 1 csésze víz
  • 5 csésze tej
  • ½ csésze cukor
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 2 evőkanál narancsaroma

Elkészítése:

  1. Egy közepes méretű edénybe tesszük a rizst, ráöntjük a vizet, és addig főzzük, amíg a folyadékot fel nem szívja. Ekkor hozzáadjuk a tej háromnegyedét, a cukrot, és összekeverjük. Közepesen alacsony hőmérsékleten 15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Időnként megkeverjük, nehogy a rizs letapadjon.
  2. A maradék tejet összekeverjük a kukoricakeményítővel, behabarjuk vele a rizst, és további öt percig hagyjuk főni.
  3. Hozzáadjuk a rózsavizet, a narancs aromát, és jól elkeverjük. Kis tálakba szedjük, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ízlésünk szerint fahéjjal, zúzott pisztáciával tálaljuk.

Brazil tápióka puding

Hozzávalók:

  • 6 dl víz
  • 10 dkg tápiókagyöngy
  • 3,5 dl kókusztej
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 lime kifacsart leve
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük a tápiókagyöngyöt, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, a lime levét, és két evőkanál cukrot. Felöntjük vízzel, és alacsony lángon főzni kezdjük. A tápióka akkor főtt meg, amikor a belseje már nem fehér.
  2. Amikor már majdnem teljesen megfőtt a tápióka, hozzáadjuk a kókusztejet, megkóstoljuk, és szükség szerint tovább édesítjük. Ha pikánssá kívánjuk tenni, egy kevés reszelt gyömbérrel tovább ízesítjük.
  3. Amikor tökéletesre főtt a tápiókapuding, kis tálkákba szedjük, és friss egzotikus gyümölcsökkel megpakolva kínáljuk. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Fogyókúrás chiapuding

Hozzávalók egy adaghoz:

  • 2 dl növényi tej
  • 2 evőkanál chiamag
  • édesítőszer ízlés szerint
  • friss gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy üvegtálba vagy befőttesüvegbe beleöntjük a tejet, hozzáadunk egy kevés édesítőszert, és belekeverjük a chiamagot. Lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Időnként megkeverjük.
  2. Másnap megkóstoljuk, szükség szerint tovább ízesítjük, friss gyümölcsökkel fogyasztjuk.

 

Folyamatos bizonytalanság és szorongás jellemezte az elmúlt évet, de az idei talán már nyugodtabb lehet. Ezért persze magunknak is tenni valamit, például annyit, hogy egészségesebben étkezünk. Adunk néhány tanácsot!

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | desszert | arab konyha | csúcsgasztronómia | diéta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom