Close
Három pudingvariáció, ami minden rosszkedvet elűz

Három pudingvariáció, ami minden rosszkedvet elűz

Minden nemzetnek megvan a maga pudingja – nem véletlenül. A könnyű, krémesen lágy desszertet millióképp készíthetjük; gyümölcsök, fűszerek, sűrítőanyagok variálásával újabb és újabb változattal örvendeztethetjük meg magunkat. Ezúttal egy arab, egy dél-amerikai és egy diétás változatot hoztunk.

Libanoni rizspuding

Hozzávalók:

  • ½ csésze jázmin rizs
  • 1 csésze víz
  • 5 csésze tej
  • ½ csésze cukor
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 2 evőkanál narancsaroma

Elkészítése:

  1. Egy közepes méretű edénybe tesszük a rizst, ráöntjük a vizet, és addig főzzük, amíg a folyadékot fel nem szívja. Ekkor hozzáadjuk a tej háromnegyedét, a cukrot, és összekeverjük. Közepesen alacsony hőmérsékleten 15 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Időnként megkeverjük, nehogy a rizs letapadjon.
  2. A maradék tejet összekeverjük a kukoricakeményítővel, behabarjuk vele a rizst, és további öt percig hagyjuk főni.
  3. Hozzáadjuk a rózsavizet, a narancs aromát, és jól elkeverjük. Kis tálakba szedjük, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ízlésünk szerint fahéjjal, zúzott pisztáciával tálaljuk.

Brazil tápióka puding

Hozzávalók:

  • 6 dl víz
  • 10 dkg tápiókagyöngy
  • 3,5 dl kókusztej
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 lime kifacsart leve
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük a tápiókagyöngyöt, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, a lime levét, és két evőkanál cukrot. Felöntjük vízzel, és alacsony lángon főzni kezdjük. A tápióka akkor főtt meg, amikor a belseje már nem fehér.
  2. Amikor már majdnem teljesen megfőtt a tápióka, hozzáadjuk a kókusztejet, megkóstoljuk, és szükség szerint tovább édesítjük. Ha pikánssá kívánjuk tenni, egy kevés reszelt gyömbérrel tovább ízesítjük.
  3. Amikor tökéletesre főtt a tápiókapuding, kis tálkákba szedjük, és friss egzotikus gyümölcsökkel megpakolva kínáljuk. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Fogyókúrás chiapuding

Hozzávalók egy adaghoz:

  • 2 dl növényi tej
  • 2 evőkanál chiamag
  • édesítőszer ízlés szerint
  • friss gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy üvegtálba vagy befőttesüvegbe beleöntjük a tejet, hozzáadunk egy kevés édesítőszert, és belekeverjük a chiamagot. Lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Időnként megkeverjük.
  2. Másnap megkóstoljuk, szükség szerint tovább ízesítjük, friss gyümölcsökkel fogyasztjuk.

 

Folyamatos bizonytalanság és szorongás jellemezte az elmúlt évet, de az idei talán már nyugodtabb lehet. Ezért persze magunknak is tenni valamit, például annyit, hogy egészségesebben étkezünk. Adunk néhány tanácsot!

(Fotók: Getty Images)

desszert | diéta | életmód | puding | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram