Nem könnyű felülmúlni azt a Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hotelének tetején alapból megélhető, a kolosszális kilátás jóvoltából melegben is hidegrázós élményt, de a harmadik évadát kezdő White Raven Skybar & Lounge megpróbálja.
A világ tíz legszebb panorámájú szállodájának egyikeként ismert Hilton Budapest csúcsán a főváros olyan pillanatai és színei mutatkoznak meg, melyek sokáig rejtve maradtak a nagyközönség előtt. A színeket illetően érdemes nagyon odafigyelni, mert a tetőbár különleges atomszférája egy szempillantás alatt megváltozhat, attól függően, milyen fényviszonyok dominálják éppen a teret – vagy a látképet, merthogy innen fentről a hömpölygő Duna se mindig ugyanazt arcát mutatja.
Ha már a várost kettészelő folyó és kilátás: a Margitsziget egy ritkán látható szögből csodálható meg a teraszról, ahonnan a Duna egészen monumentálisnak tűnik, az egészen döbbenetes 270 fokos panoráma pedig láttatni engedi a János-hegytől a Gellért-hegyig a főváros igencsak terebélyes szeletét.
Világörökségi helyszínként az eredeti épület sziluettjét nem léphették túl a kialakítás során, és a látképet sem lehetett megváltoztatni – bár az annyira gyönyörű és letaglózó, hogy igazából nem is lett volna értelme. Már a liftből kilépés pillanatában minden megérkezőre hatással van, ahogyan ebből a szemszögből és magasságból megpillantható Budapest. A White Ravennél ezt a bizsergető érzést szeretnék végig megtartani és ennek érdekében egy valódi élménycsomagot raktak össze, kivételes italokkal és ételekkel.
Ilyen pezsgőt sehol máshol nem lehet itthon kortyolgatni
A White Raven Skybar & Lounge és a Laurent Perrier Champagne Ház megállapodásának értelmében a világ legnagyobb presztízsű pezsgőházai között számon tartott Champagne Laurent-Perrier tételei egyik legexkluzívabb választékában kizárólag itt, a Várnegyed legmagasabb pontján elérhető Magyarországon.
Ezen felül a Laurent-Perrier’s Grand Siècle Les Réserves Itération No. 20 pezsgőkülönlegesség – amely Budapest egyik legdrágább pezsgője –, az országban kizárólag a White Raven Skybar & Lounge-ban kapható a hazai vendéglátó egységek közül.
„Nehéz lenne találni két olyan márkát, amelyek ennyire illeszkednek, s ennyire erősítik egymás értékeit. A White Raven élmény – a szó fizikai értelmében is – messze kiemelkedik a budapesti helyek közül, hiszen semmi máshoz nem hasonlítható hatást gyakorol érzékszerveinkre, amikor kilépünk privát liftjéből a város felett. A Champagne Laurent-Perrier pezsgőház ikonikus palackjai pedig ezt a varázslatot tudják emelni és fokozni” – mondta Müller Kornél, a Champagne Ház képviseletében.
Franciaország és a Champagne régió egyik legnagyobb tradícióval rendelkező pezsgőháza mindig az újdonságairól, különleges megoldásiról volt híres és elismert. Ezt a sort erősíti ez a megállapodás is. Az innovációik egyik markáns eleme, hogy egyetlen Champagne-i birtokként a legkiemelkedőbb és legismertebb cuvée-je, a Grand Siècle évjárattól független! Csak és kizárólag sorszámozott kiadásban kerül a rajongók elé. A tavalyi tétel pedig 1959 óta mindössze a huszonhatodik a sorban. Ezzel kapcsolatban a világ egyik legismertebb borkritikusa, James Suckling tavaly év végén úgy fogalmazott: az elmúlt év világ borászati teljesítményének a csúcsa ez a palack. A White Raven Skybar & Lounge pedig tökéletes helyszínt biztosít a Champagne Laurent-Perrier Grand Siècle Grande Cuvée N.26 tételeinek.
Nem mindennapos élménycsomag
A White Raven Skybar & Lounge a megismételhetetlen impressziók gyűjtőhelye. A budapesti panoráma, a különleges koktélok, a borok, a pezsgők, az ételek és egy semmihez sem hasonlítható atmoszféra: ez az idei White Raven Signature Collection, amiben kiemelkedő helyet foglal el a Champagne Laurent-Perrier pezsgőházzal indított együttműködés.
„Ragaszkodunk a klasszikusokhoz, de célunk, hogy túlszárnyaljuk őket. Ezért érezhetik úgy vendégeink, hogy egy ismerős élménybe kortyolnak bele, miközben valami teljesen újat tapasztalnak meg. Léteznek különleges helyek, ahol ezek a pillanatok találkoznak, és egyedi élménnyé sűrűsödnek. A White Raven Skybar & Lounge ezek közül is az egyik legkülönlegesebb kíván lenni” – hangsúlyozta Fabriczki Petra, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója.
Divatos koktélok
A megújulásra való törekvés egyik fő bizonyítékaként a harmadik évadban új signature koktélok alakítják a főbb szerepeket.
A divat világa által inspirált italok egyike a clementine-rózsa cordial, magyar habzóbor, és Southern Strenght Gin alkotta Ajouré, ami egy nagyon színes, pezsgős stílusú koktél gyümölcsös és virágos jegyekkel, no meg a gin erejével, aztán debütál a gyömbér likőr, Unicum szilva, szaké, thai paprika keserű összetételű, digestif stílusú, csipetnyi egzotikus gyümölcsös jegyeket villantó, ütős Déja vu, mint ahogyan megmutatja magát a Cache Coeur, levendulával, szarvasgombával, eperfahordóban érlelt kecskeméti barackpálinkával, bodzalikőrrel és mákolajjal. Ez egy erős, aperitif stílusú koktél, gyümölcsök jegyeivel.
Ami az ételeket illeti, a barfood-hangsúlyos étlapon olyan izgalmak bukkannak fel, mint például a szusi szakácsuk által kínált válogatás, a bagel omlós marhaszeggyel, a grillezett polip, a mangalicasonka, vagy a szarvasgombás sült burgonyacikkek.
Érdemes figyelni a skybar közösségi média felületeit, ahol folyamatosan hírt adnak azokról az exkluzív eseményekről is, amiket a nagyközönség számára tartogatnak. Havonta egy Champagne Night-ot például biztosan tartanak, de készülhetünk a nyár folyamán kibontakozó White Raven Signature Collection további, még felfedezésre váró művészeti együttműködéseire.
tetőbár | nagy sztori | koktél | White Raven Skybar & Lounge | terasz
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!