Flow-élmény és friss dizájn: ilyen lett a Mol Campus új étterme

Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján valósult meg a Zazie Bistro&Bar.

A délelőtt kávézóként, napközben bisztróként, este pedig könnyed hangulatú bárként működő Zazie tereiben igazi áramlásélményben lehet részünk:

a természet nemcsak a nagy üvegfelületeken, de az enteriőrben is beköszön, a kényelmes lounge-részen kis öblökben pihenhetünk, az ételeket pedig menő éttermi bokszokban fogyaszthatjuk el.

 

Budapesten kifejezetten kevés az olyan éttermi tér, ahol egy hosszú ebéd vagy egy esti program alatt a folyópart közelében ülhetünk. A Mol Campus ráadásul különleges adottságokkal bír: míg a londoni Foster+Partners által tervezett, modern magasházban a kortárs építészet a közegünk, az épületből a budai folyópart egykori gyárépületeire láthatunk rá, a Lágymányosi-öböl folytatásában. A modern üvegfelületekhez, a lenyűgöző látványhoz és a távolban kirajzolódó régi ipari negyedhez szép természeti adottságok járnak: szélben táncoló pampafüvek, zöld folyópart és napsütés.

A belsőépítész csapat tehát erre a – máshol hiányzó – budapesti Duna-élményre épített. A tervezés egyik alapgondolata az volt, hogy az urbánus, modern adottságokat, melyek az épületből és környezetéből erednek, párba lehet állítani a természettel, hogy ebből egy meghitt, hívogató, könnyed enteriőrt alakítsanak ki, ahol a munkanapok rutinjából kiszakadva kikapcsolódhat a látogató.

– Az éttermi enteriőr tervezésekor az inspirációnkat a dunai evezés adta: az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a dizájn nyelvére egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel – mondta Radnóczy Eszter belsőépítész, vezető tervező.

(Fotók: Villányi Csaba)

étterem | duna | bisztró | mol campus | lágymányosi-öböl | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa