Close
Ilyen, amikor összeáll egy olasz és egy francia divatlegenda

Ilyen, amikor összeáll egy olasz és egy francia divatlegenda

A Cerruti és a párizsi De Fursac kollabja a régi iskolás öltönykészítés tökéletes példája.

A Cerruti luxusmárkát 1967-ben alapította meg Nino Cerruti, de a család és a divat története sokkal messzebbre nyúlik vissza, ugyanis Nino nagyapja 1881-ben hozta létre a Lanificio Fratelli Cerruti textilgyárat az észak-olaszországi Biellában. Nino Cerruti a hetvenes évektől felfutatta a brandet, és bekerült a divatvilág szűk elitjébe, ám 2000-ben eladta a vállalatot.

A divattal azonban nem szakított, csak visszatért a családi gyökerekhez és átvette a lassan 140 éves textilgyár vezetését. Nemrég együttműködést kötöttek a francia De Fursac férfiszabósággal, ebben a videóban pedig pontosan azt nézhetjük meg, mi is van ennek a kooperációnak a hátterében.

Tanulságos látni, hogy az igazán minőségi termékekbe mennyi munka megy, és hogy az ipari méretű, konfekció előtti ruhakészítés mennyire emberközeli munkafolyamat volt. Nem mellékesen kiderül az is, hogyan jutunk el a birkától a Cerruti és a De Fursac öltönyökig, és közben kiderül, hogy a szenvedély és az elkötelezettség nem üres szavak egy ilyen hagyományokkal bíró intézmény esetében.

Ez is érdekelhet:

 

de fursac | lanificio fratelli cerruti | cerruti | nino cerruti

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram