Ilyen, amikor összeáll egy olasz és egy francia divatlegenda

A Cerruti és a párizsi De Fursac kollabja a régi iskolás öltönykészítés tökéletes példája.

A Cerruti luxusmárkát 1967-ben alapította meg Nino Cerruti, de a család és a divat története sokkal messzebbre nyúlik vissza, ugyanis Nino nagyapja 1881-ben hozta létre a Lanificio Fratelli Cerruti textilgyárat az észak-olaszországi Biellában. Nino Cerruti a hetvenes évektől felfutatta a brandet, és bekerült a divatvilág szűk elitjébe, ám 2000-ben eladta a vállalatot.

A divattal azonban nem szakított, csak visszatért a családi gyökerekhez és átvette a lassan 140 éves textilgyár vezetését. Nemrég együttműködést kötöttek a francia De Fursac férfiszabósággal, ebben a videóban pedig pontosan azt nézhetjük meg, mi is van ennek a kooperációnak a hátterében.

Tanulságos látni, hogy az igazán minőségi termékekbe mennyi munka megy, és hogy az ipari méretű, konfekció előtti ruhakészítés mennyire emberközeli munkafolyamat volt. Nem mellékesen kiderül az is, hogyan jutunk el a birkától a Cerruti és a De Fursac öltönyökig, és közben kiderül, hogy a szenvedély és az elkötelezettség nem üres szavak egy ilyen hagyományokkal bíró intézmény esetében.

Ez is érdekelhet:

 

cerruti | nino cerruti | lanificio fratelli cerruti | de fursac

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom