Close
Ilyen isteni saláta a feta, a prosciutto és a barack találkozásából

Ilyen isteni saláta a feta, a prosciutto és a barack találkozásából

Maga a nyár egy tálban.

A nyárias ízvilágú saláták alapelemei a gyümölcsök, amelyeket remekül ki lehet egészíteni különlegesebb sajtokkal, sonkafélékkel. Érdemes azonban törekedni a sós és az édes egyensúlyának megtartására is: az intenzív édes ízvilágú gyümölcshöz, mint például a nektarin, több sós alapanyagot is társíthatunk, ezért lehet remek társa a feta és a prosciutto is.

Hozzávalók:
• 150 g feta
• 2 evőkanál balzsamecet
• 4 vékony szelet prosciutto
• 100 g rukkola
• 4 barack félbevágva, felszeletelve
• 25 g szeletelt mandula
• olívaolaj

Elkészítése:

  1. Egy kis tálba három evőkanál olajat teszünk, és összekeverjük két evőkanál balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy nagy tálba tesszük a rukkolát, hozzáadjuk az őszibarackot, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk szeletelt mandulával. Alaposan meglocsoljuk az öntettel, végül a proscuittóval díszítjük. Frissen, azonnal fogyasztjuk.
prosciutto | gasztronómia | saláta | nyári recept | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Egy füst alatt máris a legjobbak között – Budapest újhullámos BBQ-helyén ettünk

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom