Ilyen isteni saláta a feta, a prosciutto és a barack találkozásából

Maga a nyár egy tálban.

A nyárias ízvilágú saláták alapelemei a gyümölcsök, amelyeket remekül ki lehet egészíteni különlegesebb sajtokkal, sonkafélékkel. Érdemes azonban törekedni a sós és az édes egyensúlyának megtartására is: az intenzív édes ízvilágú gyümölcshöz, mint például a nektarin, több sós alapanyagot is társíthatunk, ezért lehet remek társa a feta és a prosciutto is.

Hozzávalók:
• 150 g feta
• 2 evőkanál balzsamecet
• 4 vékony szelet prosciutto
• 100 g rukkola
• 4 barack félbevágva, felszeletelve
• 25 g szeletelt mandula
• olívaolaj

Elkészítése:

  1. Egy kis tálba három evőkanál olajat teszünk, és összekeverjük két evőkanál balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy nagy tálba tesszük a rukkolát, hozzáadjuk az őszibarackot, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk szeletelt mandulával. Alaposan meglocsoljuk az öntettel, végül a proscuittóval díszítjük. Frissen, azonnal fogyasztjuk.

nyári recept | recept | prosciutto | gasztronómia | saláta

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés