Ilyen közelről Csinghaj egy magyar modell szemével

Barabás Heni egyike a legsikeresebb hazai modelleknek, aki karrierje során bejárta New Yorkot, Japánt, Londont és Kínát. Egy-egy cikk formájában már elkísértük őt Tibetbe és a kínai Kujlinba, most pedig ismét Kína egyik tartományába utazunk vele.

Tavaly ismét Kínában jártam.

Szerettem volna, hogy legyen időm utazni a kínai barátnőmmel, ami sajnos nem jött össze, helyette viszont megkaptam egy munkát, amit Csinghajban fotóztunk. Pontosan azon a helyen ahová, már régóta szerettem volna eljutni. Pár éve megjártam a tibeti régiót, Szecsuánt, Jünnant, Gansut és Hszincsiangot, most pedig Csinghaj következett.

Amint leszálltunk a hsziningi reptéren, két helyi vezető máris felkapta a csapatot, és egy városban töltött rövid megállóval után már úton is voltunk a Csinghaj-tó, Kína legnagyobb tava felé.

Az odafelé vezető utat lassabban tettük meg, mivel egyszerűen szinte mindenhol meg kellett állnunk, hogy lefotózzuk a minket körülvevő látványt.

Hófedte hegyek, imazászlók, díszes sátrak, legelő állatok, a fények, üres utak, a színek, amik a jeges téli fehérségből váltanak át az őszi melegebb árnyálatokba. Mindez egy helyen.

Mielőtt elutaztam volna erre a munkára, Vang Hszin barátnőm mutatott nekem egy dokumentumfilmet, ami a kowtow-ról, a tiszteletadás egyik formájáról szólt, ez esetben a buddhizmusban. Ezek az emberek több száz vagy ezer kilométert tesznek meg a falujukból Nepálig, folyton leborulva, homlokot és a testet földhöz érintve, követve az előírásokat, egészen a célig.

Mi végig a tó környékén voltunk, hol az egyik, hol másik oldalához autóztunk. A kilátás pedig olyan volt, mintha egyik országból a másikba, kontinensről kontinensre utazgatnánk.

A helyiek nagyon barátságos, mosolygós emberek, akik még az én húsmentes, tejmentes igényeimet is boldogan kielégítették. Az ételek fantasztikusak voltak! Ez egyébként Kínára általánosságban igaz.

Sajnálom, hogy csak pár napom volt, hogy lássam ezt a csodás tartományt, de már tervben van, hogy újra meglátogatom Csinghajt, és ha megtörténik, akkor újra beszámolok róla.

Ez is érdekelhet:

Így tegyünk misztikus időutazást a szinte felfedezetlen Mongóliába

Kedvenc utazó modellünket, Barabás Henit Tibet és Csangsuo után a végtelen sztyeppék világába kísérjük el.

hegy | kína | modell | barabás heni | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom