Close
Ilyen lehet az űr illata, amit hamarosan meg is vásárolhatunk

Ilyen lehet az űr illata, amit hamarosan meg is vásárolhatunk

Gondolkoztál rajta valaha, milyen illat lehet az űrben? Az asztronauták elég érdekes kombinációhoz hasonlítják: égett steak, málna és rum. Egy Kickstarter-kampány jóvoltából megszagolhatnánk mi is a kozmikus elegyet, mi több, magunkon hordhatnánk az univerzum illatát. 

Már negyedmillió dolláros összegnél jár az Eau de Space közösségi finanszírozása, és az űr és a bolygók rajongói örömmel áldoznak kisebb-nagyobb összegeket erre a különleges projektre. Ráadául tudományos háttere is van az ügynek, hiszen 2008-ban a NASA vizsgálta már az űr illatának kérdését, Steve Pearcer vegyészt és parfümőrt kérték fel a kevesek által szagolt illat rekreálására.

A kutatásban természetesen űrhajósok is részt vettek, akik részletesen beszámoltak a tapasztalataikról.

Az űr illatának előállítását először csak űrséták előtti tréningelésre találták ki, hogy minél élethűbben tudják rekonstruálni a galaxisunk jellegzetességeit.

Tizenöt dollár a minimális felajánlás, a tervek szerint 2020 októberében pedig már ott lehet a fürdőszobák polcain az Eau de Space illat. Nem tudni, hogy klasszikus parfümként használhatjuk majd, vagy minimál, építhető illatként, amihez mást is felfújhatunk, de nagyon kíváncsiak vagyunk erre a niche piperére.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Kickstarter, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom