Close
Ilyen lehet az űr illata, amit hamarosan meg is vásárolhatunk

Ilyen lehet az űr illata, amit hamarosan meg is vásárolhatunk

Gondolkoztál rajta valaha, milyen illat lehet az űrben? Az asztronauták elég érdekes kombinációhoz hasonlítják: égett steak, málna és rum. Egy Kickstarter-kampány jóvoltából megszagolhatnánk mi is a kozmikus elegyet, mi több, magunkon hordhatnánk az univerzum illatát. 

Már negyedmillió dolláros összegnél jár az Eau de Space közösségi finanszírozása, és az űr és a bolygók rajongói örömmel áldoznak kisebb-nagyobb összegeket erre a különleges projektre. Ráadául tudományos háttere is van az ügynek, hiszen 2008-ban a NASA vizsgálta már az űr illatának kérdését, Steve Pearcer vegyészt és parfümőrt kérték fel a kevesek által szagolt illat rekreálására.

A kutatásban természetesen űrhajósok is részt vettek, akik részletesen beszámoltak a tapasztalataikról.

Az űr illatának előállítását először csak űrséták előtti tréningelésre találták ki, hogy minél élethűbben tudják rekonstruálni a galaxisunk jellegzetességeit.

Tizenöt dollár a minimális felajánlás, a tervek szerint 2020 októberében pedig már ott lehet a fürdőszobák polcain az Eau de Space illat. Nem tudni, hogy klasszikus parfümként használhatjuk majd, vagy minimál, építhető illatként, amihez mást is felfújhatunk, de nagyon kíváncsiak vagyunk erre a niche piperére.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Kickstarter, Unsplash)

az űr illata | eau de space | illat | parfüm | űrhajó

FOLYTASD EZZEL

A Dior férfi téli kollekciója a francia stílust ünnepli

Neymar és a Puma olyan kollekciót álmodott meg, aminek minden darabjáért csak rajongani lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom