Close
A lista, amit borzasztó nehéz összeállítani – Íme a világ tíz legjobb szigete!

A lista, amit borzasztó nehéz összeállítani – Íme a világ tíz legjobb szigete!

Biztosan nem lehetett könnyű objektív listát készíteni a világ legszebb szigeteiről, de a BIG7 utazási magazin megpróbálta. Figyelembe vette az olvasói véleményeket, a szerkesztőségi tagok tapasztalatait, és persze a korábbi listák eredményeit, hogy aztán sorrendbe tegye az ötven legszebbet. Az első tíz helyezettet mutatjuk most be, melyek közé egyébként négy európai is befért.

Bora Bora

A mindössze huszonkilenc négyzetkilométer alapterületű szigetet lagúna és korallzátony veszi körül.

Francia Polinézia gyöngyszeme ad otthont a világ legtisztább vizű tengerének, amelyben fantasztikus élmény lehet búvárkodni.

A parton pedig a világ luxusszállodáinak és magánvilláinak krémje vár.

Lummi

Az USA nyugati partjainál található sziget mintha fényévekre lenne a nyüzsgő Seattle vibrálásától.

Nyugodt, a nagyvároshoz képest kicsit álmoskás, festői hely, de tele van kreatív művészi energiával.

Az élet sokkal lassabb arrafelé, Lummin sétálni gyakorlatilag felér egy időutazással a múltba.

Barbados

A hely, amelyről titkon mindenki álmodozik legalább egy nyaralás erejéig.

A Karib-térség egyik legszebb pontját nemcsak a lenyűgöző strandok miatt ajánlott egyszer felkeresni, hanem két szörfözés vagy búvárkodás között érdemes a kulturális életében is elmerülni.

Pemba

Ne lepődjünk meg, ha júliustól januárig tömény szegfűszegillatban úszik a messzi sziget, merthogy Pemba egyenesen Zanzibár legzöldebb és legtermékenyebb szigete, a fűszerből pedig ott termesztik a legtöbbet.

Afrika keleti partjainál található ez a civilizációtól távol eső kis búvárparadicsom.

Aran

Három szigetből álló szigetcsoport Írország nyugati partjainál, a Galway-öbölben. Vidéki varázsa, lenyűgöző szépsége vonzó célponttá teszi.

Atlanti-óceánra néző morózus sziklák, vaskori erődítmények, klasszikus téglaházak és rengeteg zöld jellemzi.

Korcula

Hozzánk egészen közel, Horvátország legdélibb felén található a “Kis Dubrovnikként” emlegetett Korcula.

A városban középkori hangulatot idéző terek, templomok és paloták díszelegnek, míg a csodás strandok mögötti sűrű erdők látványa egészen szokatlan kontrasztot ad.

Sommarøy

Ha nyáron látogatunk el a szigetre, a korallzátonyok és a türkizben pompázó víz láttán azt hihetnénk, valahol a Karib-tengernél kötöttünk ki Norvégia helyett.

Sommarøy nevének jelentése – nyári sziget – utal a hely különlegességére: nyáron hatvankilenc napon keresztül nem nyugszik le a nap, azaz állandó világosság van, november és január között viszont sötétség telepszik le a halászfalura és környékére.

Espiritu Santu

Vanuatu legnagyobb szigete a nyolcvanháromból.

Abban a pillanatban bele lehet szeretni, ahogy feltűnik a repülőgép ablakából.

Csillogó, fehérhomokos partok, lehetetlen kék színű víz, érintetlennek tűnő, esőerdőkkel teli mesebeli vidék, aranyos tengerparti kunyhók. Igazi álomsziget.

Palawan

A Fülöp-szigetekhez tartozó Palawan a titkos lagúnájáról ismert.

Csak át kell úszni a mészkősziklák által kivájt lyukakon, és máris egy kristálytiszta vízű, puha homokos öbölbe érünk, ahol trópusi dzsungel környezetben rácsodálkozunk a természet érintetlen szépségeire. Mint egy filmben.

Flatey

A győztes Flatey-sziget egészen aprócskának mondható (csupán két négyzetkilométernyi területet foglal el), továbbá a háromezer szigetet rejtő Breiðafjörður-öböl tengerének egyetlen lakott területe.

A megkapó környezete számos rendezőt megihletett már, jó néhány filmet forgattak az Izland nyugati felében rejtőző szépséges szigeten.

A modern innovációk hiányában a faluban kizárólag gyalog lehet közlekedni. Nincsenek autók és egyéb, máshol megszokottnak számító technikai eszközök.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom