Close
Íme az Alpok Beverly Hillsének legkedvesebb szállodája

Íme az Alpok Beverly Hillsének legkedvesebb szállodája

Egy viszonylag kicsi, diszkrét, ám modern szálloda rejtőzik valahol a svájci havasok morózus fenyőfái között.

A Saaneland falu közelében felhúzott Alpina Gstaad mindössze ötvenhat lakosztályos. Egyik fő vonzerejét nem nehéz kitalálni: olyan alpesi panorámát nyújt, hogy az ablakon kibámulva szinte érezhetjük az Alpok energiáját.

A 2012-ben megnyitott elegáns hotel öt csillaggal büszkélkedhet – no meg autentikus építészeti megoldásokkal, kézzel készült bútorokkal, saját gyógynövénykerttel és még privát art kollekcióval is.

A hatemeletes szálloda magánygyűjteményét 2020 ötven legfontosabb művészeti kollekciója közé sorolta egy szaklap. Összesen hatvannégy remekművet csodálhatunk meg a falak között, méghozzá a világ jelenlegi legfelkapottabb kortárs művészeitől: köztük van például Jacqueline Humphries, Pierre Huyghe, Wade Guyton és Nicole Eisenmann.

A vendégek legmagasabb szintű kényeztetéséért egy porgresszív, Michelin-csillagos étterem és egy ezerhétszáz tételes borospince felel az egyéb, kötelező luxusszolgáltatások mellett. Utóbbiba tartozik az ország egyetlen Six Senses Spája, egy holisztikus élményt adó gyógyfürdő, melyet az ázsiai wellnesstradíciók inspiráltak. Nyáron szabadtéri, télen fedett medence, továbbá szauna, gőzfürdő és fitneszterem segít a regenerálódásban.

Ami a szobákat illeti, évszázados, kézzel készített bútorok között pihenhetnek a látogatók. A kellemes hangulatú, erkélyes lakosztályok otthonának melegét kandalló biztosítja – nem csoda hát, hogy a tekintélyes The Telegraph magazin utazási kiadványa a világ ötven legjobbja közé választotta a hotel Panoráma lakosztályát.

Nem csupán a síszezonban, hanem a naposabb időszakban is a régió kedvencének számít a fenntarthatóságra egyébként maximálisan odafigyelő, hagyománytisztelő, mégis modern hotel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Alpina Gstaad)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom