Close
Íme az Alpok Beverly Hillsének legkedvesebb szállodája

Íme az Alpok Beverly Hillsének legkedvesebb szállodája

Egy viszonylag kicsi, diszkrét, ám modern szálloda rejtőzik valahol a svájci havasok morózus fenyőfái között.

A Saaneland falu közelében felhúzott Alpina Gstaad mindössze ötvenhat lakosztályos. Egyik fő vonzerejét nem nehéz kitalálni: olyan alpesi panorámát nyújt, hogy az ablakon kibámulva szinte érezhetjük az Alpok energiáját.

A 2012-ben megnyitott elegáns hotel öt csillaggal büszkélkedhet – no meg autentikus építészeti megoldásokkal, kézzel készült bútorokkal, saját gyógynövénykerttel és még privát art kollekcióval is.

A hatemeletes szálloda magánygyűjteményét 2020 ötven legfontosabb művészeti kollekciója közé sorolta egy szaklap. Összesen hatvannégy remekművet csodálhatunk meg a falak között, méghozzá a világ jelenlegi legfelkapottabb kortárs művészeitől: köztük van például Jacqueline Humphries, Pierre Huyghe, Wade Guyton és Nicole Eisenmann.

A vendégek legmagasabb szintű kényeztetéséért egy porgresszív, Michelin-csillagos étterem és egy ezerhétszáz tételes borospince felel az egyéb, kötelező luxusszolgáltatások mellett. Utóbbiba tartozik az ország egyetlen Six Senses Spája, egy holisztikus élményt adó gyógyfürdő, melyet az ázsiai wellnesstradíciók inspiráltak. Nyáron szabadtéri, télen fedett medence, továbbá szauna, gőzfürdő és fitneszterem segít a regenerálódásban.

Ami a szobákat illeti, évszázados, kézzel készített bútorok között pihenhetnek a látogatók. A kellemes hangulatú, erkélyes lakosztályok otthonának melegét kandalló biztosítja – nem csoda hát, hogy a tekintélyes The Telegraph magazin utazási kiadványa a világ ötven legjobbja közé választotta a hotel Panoráma lakosztályát.

Nem csupán a síszezonban, hanem a naposabb időszakban is a régió kedvencének számít a fenntarthatóságra egyébként maximálisan odafigyelő, hagyománytisztelő, mégis modern hotel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Alpina Gstaad)

hegyek | szálloda | resort | kifinomult | spa

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram