Close
Egy hét alatt hat Michelin-csillagos étterembe visz el ez a franciaországi hajótúra

Egy hét alatt hat Michelin-csillagos étterembe visz el ez a franciaországi hajótúra

Általában nem a felszolgált ételek miatt csekkolunk be egy luxushajó fedélzetére, a Belmond viszont olyan túrát indít augusztusban, amely minden kikötőben csúcskategóriás fine dining-élményt szerviroz. 

A luxus hajóutakat szervező cég Epicurean Burgundy névre keresztelt csomagja tizenkét csillagos hajókázást ígér a nyár derekán.

A program szerint a szinte egész Franciaországot érintő utazás során minden nap egy Michelin-csillagos étteremben ülhetnek asztalhoz a vendégek.

A tizenkettes pedig úgy kerül a képbe, hogy összesen ennyi Michelin-csillaggal rendelkezik az a hat étterem, ahol az utasok megismerkedhetnek a séfek ajánlataival.

A tehetősebbek kibérelhetik akár az egész hajót is (tizenkét főre 96 ezer dollárért), de lehetőség van elegáns, saját fürdőszobás kabint is lefoglalni, nyolcezerért. Természetesen a befizetett összeg az utazási költségek mellett valamennyi felszolgált menü árát tartalmazza.

A kis csapat elsőként Auxerre városában köt ki, ott felkeresi Jean-Michel Lorian kétcsillagos éttermét (La Côte Saint-Jacques), ahol szarvasgombás tojást kóstolhatnak a résztvevők. A következő megálló az 1921-ben alapított, a világ egyik legjobbjaként számon tartott Maison Lameloise lesz: a Chagny városában található háromcsillagos étteremben többek között burgundi csigát szolgálnak majd fel. A harmadik napon Beaune-ban, az egy csillaggal rendelkező Le Jardin des Remparts-ban várják a vendégeket szezonális és helyi klasszikusokkal, míg a negyediken Tornus-ban szállnak le a fedélzetről, hogy az Aux Terrasses étteremben kipróbálják a füstölt galambot.

Ezt követően újabb háromcsillagos helyre látogatnak, méghozzá a Vonnas városában működő Georges Blanc-ba, hogy ismét klasszikus francia fogásokban gyönyörködhessenek. A gasztrotrip utolsó állomásán pedig Paul Bocuse kétcsillagos éttermében rendelhetnek például fekete szarvasgomba levest is. A nem mindennapi étteremtúra augusztus 9-én indul.

Ez is érdekelhet:

luxus | michelin-csillag | bocuse | étterem | belmond

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram