Egy hét alatt hat Michelin-csillagos étterembe visz el ez a franciaországi hajótúra

Általában nem a felszolgált ételek miatt csekkolunk be egy luxushajó fedélzetére, a Belmond viszont olyan túrát indít augusztusban, amely minden kikötőben csúcskategóriás fine dining-élményt szerviroz. 

A luxus hajóutakat szervező cég Epicurean Burgundy névre keresztelt csomagja tizenkét csillagos hajókázást ígér a nyár derekán.

A program szerint a szinte egész Franciaországot érintő utazás során minden nap egy Michelin-csillagos étteremben ülhetnek asztalhoz a vendégek.

A tizenkettes pedig úgy kerül a képbe, hogy összesen ennyi Michelin-csillaggal rendelkezik az a hat étterem, ahol az utasok megismerkedhetnek a séfek ajánlataival.

A tehetősebbek kibérelhetik akár az egész hajót is (tizenkét főre 96 ezer dollárért), de lehetőség van elegáns, saját fürdőszobás kabint is lefoglalni, nyolcezerért. Természetesen a befizetett összeg az utazási költségek mellett valamennyi felszolgált menü árát tartalmazza.

A kis csapat elsőként Auxerre városában köt ki, ott felkeresi Jean-Michel Lorian kétcsillagos éttermét (La Côte Saint-Jacques), ahol szarvasgombás tojást kóstolhatnak a résztvevők. A következő megálló az 1921-ben alapított, a világ egyik legjobbjaként számon tartott Maison Lameloise lesz: a Chagny városában található háromcsillagos étteremben többek között burgundi csigát szolgálnak majd fel. A harmadik napon Beaune-ban, az egy csillaggal rendelkező Le Jardin des Remparts-ban várják a vendégeket szezonális és helyi klasszikusokkal, míg a negyediken Tornus-ban szállnak le a fedélzetről, hogy az Aux Terrasses étteremben kipróbálják a füstölt galambot.

Ezt követően újabb háromcsillagos helyre látogatnak, méghozzá a Vonnas városában működő Georges Blanc-ba, hogy ismét klasszikus francia fogásokban gyönyörködhessenek. A gasztrotrip utolsó állomásán pedig Paul Bocuse kétcsillagos éttermében rendelhetnek például fekete szarvasgomba levest is. A nem mindennapi étteremtúra augusztus 9-én indul.

Ez is érdekelhet:

A Michelin exigazgatója tesztelte idén a hazai éttermeket a Dining Guide megbízásából

Február 24-én kiderül, melyek az ország legjobb éttermei, kik a legjobb séfek.

bocuse | hajó | michelin-csillag | luxus | túra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom