Close
Egy hét alatt hat Michelin-csillagos étterembe visz el ez a franciaországi hajótúra

Egy hét alatt hat Michelin-csillagos étterembe visz el ez a franciaországi hajótúra

Általában nem a felszolgált ételek miatt csekkolunk be egy luxushajó fedélzetére, a Belmond viszont olyan túrát indít augusztusban, amely minden kikötőben csúcskategóriás fine dining-élményt szerviroz. 

A luxus hajóutakat szervező cég Epicurean Burgundy névre keresztelt csomagja tizenkét csillagos hajókázást ígér a nyár derekán.

A program szerint a szinte egész Franciaországot érintő utazás során minden nap egy Michelin-csillagos étteremben ülhetnek asztalhoz a vendégek.

A tizenkettes pedig úgy kerül a képbe, hogy összesen ennyi Michelin-csillaggal rendelkezik az a hat étterem, ahol az utasok megismerkedhetnek a séfek ajánlataival.

A tehetősebbek kibérelhetik akár az egész hajót is (tizenkét főre 96 ezer dollárért), de lehetőség van elegáns, saját fürdőszobás kabint is lefoglalni, nyolcezerért. Természetesen a befizetett összeg az utazási költségek mellett valamennyi felszolgált menü árát tartalmazza.

A kis csapat elsőként Auxerre városában köt ki, ott felkeresi Jean-Michel Lorian kétcsillagos éttermét (La Côte Saint-Jacques), ahol szarvasgombás tojást kóstolhatnak a résztvevők. A következő megálló az 1921-ben alapított, a világ egyik legjobbjaként számon tartott Maison Lameloise lesz: a Chagny városában található háromcsillagos étteremben többek között burgundi csigát szolgálnak majd fel. A harmadik napon Beaune-ban, az egy csillaggal rendelkező Le Jardin des Remparts-ban várják a vendégeket szezonális és helyi klasszikusokkal, míg a negyediken Tornus-ban szállnak le a fedélzetről, hogy az Aux Terrasses étteremben kipróbálják a füstölt galambot.

Ezt követően újabb háromcsillagos helyre látogatnak, méghozzá a Vonnas városában működő Georges Blanc-ba, hogy ismét klasszikus francia fogásokban gyönyörködhessenek. A gasztrotrip utolsó állomásán pedig Paul Bocuse kétcsillagos éttermében rendelhetnek például fekete szarvasgomba levest is. A nem mindennapi étteremtúra augusztus 9-én indul.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom