A két Michelin-csillagos Onyx cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti signature desszertjét

Új húsvéti termékkollekcióval ünnepli a böjt lezárását és a tavasz beköszöntét a Gerbeaud. A budapesti kávéházi kultúra egyik legismertebb képviselőjének szezonális signature termékét a húsvét egyik legfontosabb jelképe, a hímes tojás ihlette.

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza:

a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, igazi ízélményt és csodás látványt okozva.

"A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja" – árulta el Mártha Róbert.

"A Gerbeaud-ban a tradíció és innováció – ahogy mottónk is tartja – kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt répatortánkat a Tojásdesszert mellett" – tette hozzá Niszkács Anna ügyvezető igazgató.

Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk. Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettek a Gerbeaud termelőműhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba.

Ez is érdekelhet:

Az étterem, amelyik megvédte mindkét Michelin-csillagát – Onyx-interjú

Beszélgetés konyhafilozófiáról, csillagokról, magyaros és nem magyaros étlapról, tervekről, és még egy whiskyspohárról is.

(Fotók: Gerbeaud)

desszert | niszkács anna | édesség | Gerbeaud | húsvét | mártha róbert

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom