Close
A két Michelin-csillagos Onyx cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti signature desszertjét

A két Michelin-csillagos Onyx cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti signature desszertjét

Új húsvéti termékkollekcióval ünnepli a böjt lezárását és a tavasz beköszöntét a Gerbeaud. A budapesti kávéházi kultúra egyik legismertebb képviselőjének szezonális signature termékét a húsvét egyik legfontosabb jelképe, a hímes tojás ihlette.

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza:

a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, igazi ízélményt és csodás látványt okozva.

“A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja” – árulta el Mártha Róbert.

“A Gerbeaud-ban a tradíció és innováció – ahogy mottónk is tartja – kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt répatortánkat a Tojásdesszert mellett” – tette hozzá Niszkács Anna ügyvezető igazgató.

Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk. Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettek a Gerbeaud termelőműhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gerbeaud)

Close