Új húsvéti termékkollekcióval ünnepli a böjt lezárását és a tavasz beköszöntét a Gerbeaud. A budapesti kávéházi kultúra egyik legismertebb képviselőjének szezonális signature termékét a húsvét egyik legfontosabb jelképe, a hímes tojás ihlette.
Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza:
a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, igazi ízélményt és csodás látványt okozva.
“A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja” – árulta el Mártha Róbert.
“A Gerbeaud-ban a tradíció és innováció – ahogy mottónk is tartja – kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt répatortánkat a Tojásdesszert mellett” – tette hozzá Niszkács Anna ügyvezető igazgató.
Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk. Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettek a Gerbeaud termelőműhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Gerbeaud)
ünnep | édesség | vörösmarty tér | húsvét | GerbeaudBajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok
Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!