A két Michelin-csillagos Onyx cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti signature desszertjét

Új húsvéti termékkollekcióval ünnepli a böjt lezárását és a tavasz beköszöntét a Gerbeaud. A budapesti kávéházi kultúra egyik legismertebb képviselőjének szezonális signature termékét a húsvét egyik legfontosabb jelképe, a hímes tojás ihlette.

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza:

a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, igazi ízélményt és csodás látványt okozva.

"A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja" – árulta el Mártha Róbert.

"A Gerbeaud-ban a tradíció és innováció – ahogy mottónk is tartja – kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt répatortánkat a Tojásdesszert mellett" – tette hozzá Niszkács Anna ügyvezető igazgató.

Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk. Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettek a Gerbeaud termelőműhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba.

Ez is érdekelhet:

Az étterem, amelyik megvédte mindkét Michelin-csillagát – Onyx-interjú

Beszélgetés konyhafilozófiáról, csillagokról, magyaros és nem magyaros étlapról, tervekről, és még egy whiskyspohárról is.

(Fotók: Gerbeaud)

édesség | tojásdesszert | makaron | desszert | mártha róbert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom