Íme Kanada öt legszebb természeti csodája

Imádjuk a lenyűgöző szépségű, hatalmas országot a lehetetlen színű tavaival és a hófehér hegyeivel, egyszerűen képtelenség betelni vele. Megpróbáltuk kiválasztani a legimponzánsabb látnivalóit – mi tagadás, ez amilyen hálás, legalább annyira nehéz feladat volt.

Baffin-sziget

Kanada legnagyobb, és egyben a világ ötödik legnagyobb szigetének jelentős része az északi sarkkörön túl terül el. A Nunavut tartományban, Kanada és Grönland között található Baffin felhőket karcoló hegyek otthona,

ahol szívesen látott vendégek a hegymászók és a túrázók, néhány jegesmedve pedig állandó lakosként van feltüntetve.

A sziget ékessége a gleccserekkel, fjordokkal és motózus sziklákkal teli Auyuittuq Nemzeti Park. Nevének jelentése sokatmondó: a soha nem olvadó föld.

Moraine-tó

A Banff Nemzeti Parkban rejtőző tó az egyik legtöbbet fotózott hely Kanadában. Ennek – teljesen érthető – magyarázata a gleccserek által táplált tó elképesztő kékes-zöld árnyalatú színeiben keresendő – és akkor még nem beszéltünk a nagy vizet körbeölelő Alberta-hegység vonulatairól.

A Tíz Csúcs nevű völgyben pihenő tó nagyjából 1885 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Vonzerejét növeli, hogy csupán egy keskeny, kanyargós úton közelíthető meg.

Hopewell-sziklák

A Fundy-öböl legismertebb képződményeit virágcserepekként is emlegetik. Bizarrnak tűnő formája leginkább a hullámok felszínformáló hatásának eredménye.

A sziklák lábait a hullámok folyamatos mozgása koptatja, a teteje viszont lassabban formálódik, ennek köszönhetően alakult ki a különös alakjuk. Kizárólag apály idején lehet közel menni hozzájuk.

Niagara-vízesés

Elcsépelt és békeidőben meglehetősen zsúfolt látnivaló, ám egyúttal megkerülhetetlen is, ha az ember a hatalmas országban – egészen pontosan Kanada és az Egyesült Államok határán – jár.

A világ leghíresebb vízesését estefelé is érdemes megcsodálni, mert olyankor reflektorokkal világítják meg.

Az ötvenhárom méter magas vízesés Észak-Amerika legnagyobb vízhozamú, csábító szépségű zuhataga, átlagos vízállás esetén több mint 110 ezer köbméter víz zúdul le rajta percenként.

Sziklás-hegység

A tekintélyes hegylánc több mint 4800 kilométer hosszan nyúlik el a kanadai Brit Kolumbia legészakibb részétől egészen az Amerikai Egyesült Államok Új-Mexikó államáig. Nemzeti parkjai (Banff, Jasper, Kootenay, Yoho, Waterton-tavak) világörökségi védelmet élveznek, és elképesztő sokszínűségükről ismertek.

A havas hegycsúcsok, a csillogó jégárak, a smaragdzöld tavak, a mennydörgő vízesések, és az örökzöld fenyvesek együtt a világ egyik legfestőibb helyévé teszik a Sziklás-hegységet.

Niagara vízesés | kanada | természeti csoda | hopewell-sziklák | baffin sziget

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom