Close
Íme Kanada öt legszebb természeti csodája

Íme Kanada öt legszebb természeti csodája

Imádjuk a lenyűgöző szépségű, hatalmas országot a lehetetlen színű tavaival és a hófehér hegyeivel, egyszerűen képtelenség betelni vele. Megpróbáltuk kiválasztani a legimponzánsabb látnivalóit – mi tagadás, ez amilyen hálás, legalább annyira nehéz feladat volt.

Baffin-sziget

Kanada legnagyobb, és egyben a világ ötödik legnagyobb szigetének jelentős része az északi sarkkörön túl terül el. A Nunavut tartományban, Kanada és Grönland között található Baffin felhőket karcoló hegyek otthona,

ahol szívesen látott vendégek a hegymászók és a túrázók, néhány jegesmedve pedig állandó lakosként van feltüntetve.

A sziget ékessége a gleccserekkel, fjordokkal és motózus sziklákkal teli Auyuittuq Nemzeti Park. Nevének jelentése sokatmondó: a soha nem olvadó föld.

Moraine-tó

A Banff Nemzeti Parkban rejtőző tó az egyik legtöbbet fotózott hely Kanadában. Ennek – teljesen érthető – magyarázata a gleccserek által táplált tó elképesztő kékes-zöld árnyalatú színeiben keresendő – és akkor még nem beszéltünk a nagy vizet körbeölelő Alberta-hegység vonulatairól.

A Tíz Csúcs nevű völgyben pihenő tó nagyjából 1885 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Vonzerejét növeli, hogy csupán egy keskeny, kanyargós úton közelíthető meg.

Hopewell-sziklák

A Fundy-öböl legismertebb képződményeit virágcserepekként is emlegetik. Bizarrnak tűnő formája leginkább a hullámok felszínformáló hatásának eredménye.

A sziklák lábait a hullámok folyamatos mozgása koptatja, a teteje viszont lassabban formálódik, ennek köszönhetően alakult ki a különös alakjuk. Kizárólag apály idején lehet közel menni hozzájuk.

Niagara-vízesés

Elcsépelt és békeidőben meglehetősen zsúfolt látnivaló, ám egyúttal megkerülhetetlen is, ha az ember a hatalmas országban – egészen pontosan Kanada és az Egyesült Államok határán – jár.

A világ leghíresebb vízesését estefelé is érdemes megcsodálni, mert olyankor reflektorokkal világítják meg.

Az ötvenhárom méter magas vízesés Észak-Amerika legnagyobb vízhozamú, csábító szépségű zuhataga, átlagos vízállás esetén több mint 110 ezer köbméter víz zúdul le rajta percenként.

Sziklás-hegység

A tekintélyes hegylánc több mint 4800 kilométer hosszan nyúlik el a kanadai Brit Kolumbia legészakibb részétől egészen az Amerikai Egyesült Államok Új-Mexikó államáig. Nemzeti parkjai (Banff, Jasper, Kootenay, Yoho, Waterton-tavak) világörökségi védelmet élveznek, és elképesztő sokszínűségükről ismertek.

A havas hegycsúcsok, a csillogó jégárak, a smaragdzöld tavak, a mennydörgő vízesések, és az örökzöld fenyvesek együtt a világ egyik legfestőibb helyévé teszik a Sziklás-hegységet.

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom