Close
Íme Kanada öt legszebb természeti csodája

Íme Kanada öt legszebb természeti csodája

Imádjuk a lenyűgöző szépségű, hatalmas országot a lehetetlen színű tavaival és a hófehér hegyeivel, egyszerűen képtelenség betelni vele. Megpróbáltuk kiválasztani a legimponzánsabb látnivalóit – mi tagadás, ez amilyen hálás, legalább annyira nehéz feladat volt.

Baffin-sziget

Kanada legnagyobb, és egyben a világ ötödik legnagyobb szigetének jelentős része az északi sarkkörön túl terül el. A Nunavut tartományban, Kanada és Grönland között található Baffin felhőket karcoló hegyek otthona,

ahol szívesen látott vendégek a hegymászók és a túrázók, néhány jegesmedve pedig állandó lakosként van feltüntetve.

A sziget ékessége a gleccserekkel, fjordokkal és motózus sziklákkal teli Auyuittuq Nemzeti Park. Nevének jelentése sokatmondó: a soha nem olvadó föld.

Moraine-tó

A Banff Nemzeti Parkban rejtőző tó az egyik legtöbbet fotózott hely Kanadában. Ennek – teljesen érthető – magyarázata a gleccserek által táplált tó elképesztő kékes-zöld árnyalatú színeiben keresendő – és akkor még nem beszéltünk a nagy vizet körbeölelő Alberta-hegység vonulatairól.

A Tíz Csúcs nevű völgyben pihenő tó nagyjából 1885 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Vonzerejét növeli, hogy csupán egy keskeny, kanyargós úton közelíthető meg.

Hopewell-sziklák

A Fundy-öböl legismertebb képződményeit virágcserepekként is emlegetik. Bizarrnak tűnő formája leginkább a hullámok felszínformáló hatásának eredménye.

A sziklák lábait a hullámok folyamatos mozgása koptatja, a teteje viszont lassabban formálódik, ennek köszönhetően alakult ki a különös alakjuk. Kizárólag apály idején lehet közel menni hozzájuk.

Niagara-vízesés

Elcsépelt és békeidőben meglehetősen zsúfolt látnivaló, ám egyúttal megkerülhetetlen is, ha az ember a hatalmas országban – egészen pontosan Kanada és az Egyesült Államok határán – jár.

A világ leghíresebb vízesését estefelé is érdemes megcsodálni, mert olyankor reflektorokkal világítják meg.

Az ötvenhárom méter magas vízesés Észak-Amerika legnagyobb vízhozamú, csábító szépségű zuhataga, átlagos vízállás esetén több mint 110 ezer köbméter víz zúdul le rajta percenként.

Sziklás-hegység

A tekintélyes hegylánc több mint 4800 kilométer hosszan nyúlik el a kanadai Brit Kolumbia legészakibb részétől egészen az Amerikai Egyesült Államok Új-Mexikó államáig. Nemzeti parkjai (Banff, Jasper, Kootenay, Yoho, Waterton-tavak) világörökségi védelmet élveznek, és elképesztő sokszínűségükről ismertek.

A havas hegycsúcsok, a csillogó jégárak, a smaragdzöld tavak, a mennydörgő vízesések, és az örökzöld fenyvesek együtt a világ egyik legfestőibb helyévé teszik a Sziklás-hegységet.

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom