Elképesztő büntetést kapott a karantén megszegése miatt tíz turista

Az indiai hatóságok példát statuáltak.

Az észak-indiai Rishikesh népszerű turistacélpontnak számít a külföldi turisták körében, ugyanis fontos spirituális központ, 1968-ban például a Beatles tagjai is megfordultak ott.

Az egész Indiát érintő lezárások miatt mintegy hétszáz nyugati turista ragadt az országban, akikre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a helyiekre: csak a szükséges bevásárlások miatt mehetnek az utcára, kirándulniuk nem szabad. Turistaként betartani ezt nem lehet könnyű, és sokaknak nem is sikerült, rájuk csapott le az indiai rendőrség az előző hétvégén.

Rishikesh éjszaka...
...és nappal

A mit sem sejtő osztrák, ausztráliai, izraeli és mexikói turisták tízfős csoportját a Gangesz partján állították meg, és ott helyben kiszabták rájuk a büntetést. Ez a bírság eléggé rendhagyó volt, ötszázszor le kellett írniuk a következő mondatot:

Sajnálom, hogy megszegtem a kijárási tilalmat!

A hatóságok a kissé abszurdnak hangzó, a régi idők pedagógiai módszereit megidéző lépéssel példát akartak statuálni az országban rekedt hétszáz turista előtt, akik egyébként önhibájukon kívül nem tudnak visszatérni hazájukba. Az 1,3 milliárd lakosú India mintegy két hete jelentette be az országos karantént, ami a vonat- és a légi közlekedés azonnali leállítását vonta maga után. Az országban rekedt turisták kimenekítése a blokád miatt sok országnak komoly gondot okoz.

A blokádot megszegőkre egyébként az indiai rendőrség kreatív büntetéseket szab ki: van, akinek guggolásokat és szökdeléseket kell végeznie, volt, akire megszégyenítésképpen koronavírust szimbolizáló sapkát adtak, de sajnos akadtak kevésbé humoros esetek is. Április 11-én egy ellenőrzőpontnál a rendőrök megverték egy Pandzsábba tartó autó utasait, mire az egyik sértett karddal súlyosan megsebesített egy rendőrt.

karantén | india | turizmus | koronavírus | büntetés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom