Close
Ez az ország újra szigorít a járvány miatt, erre számíts a reptéren

Ez az ország újra szigorít a járvány miatt, erre számíts a reptéren

India véletlenszerűen teszteli a repülőtereire érkező nemzetközi utasok két százalékát a koronavírus miatt.

“A világjárvány még nem ért véget… A vírus időről időre új arcát mutatja” – mondta Mansukh Mandaviya, az ország egészségügyi minisztere, aki hozzátette, hogy “tekintettel a közelgő ünnepekre és újévre, az államoknak azt tanácsolják, hogy figyeljenek a kézhigiéniára és a maszkviselés fontosságára”.

A Tádzs Mahalnál szintén tesztnek kell alávetniük magukat a látogatóknak a belépés előtt.

Az országban naponta átlagosan 153 esetet jelentenek, és jelenleg 3402 beteget tartanak számon. A kormány arra kérte az embereket, hogy viseljenek maszkot a zsúfolt helyeken.

India a járvány idején az Egyesült Államok után a második legtöbb esetet jelentette, 44 millió fertőzöttet dokumentáltak,  de a fertőzések száma meredeken csökkent az elmúlt hónapokban.

Ami Európát illeti, az Unió nemrég adott ki közleményt a korlátozások bevezetésével kapcsolatban.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

járvány | covid | belépés | teszt | india

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram