Close
Az Európai Unió közleményt adott ki a járványkorlátozásokról

Az Európai Unió közleményt adott ki a járványkorlátozásokról

Változtak az ajánlások.

Az Európai Unió Tanácsa új közleményt adott ki, amelyben felszólítja a tagállamokat, hogy szüntessék meg a koronavírus miatt fennálló utazási korlátozásokat, és biztosítsák a teljes mozgásszabadságot a tömbön belül.

Mint a szervezet bejelentette, változtak az utazásokra vonatkozó ajánlások, és ezek értelmében

a tagállamok nem vezethetnek be semmilyen utazási korlátozást közegészségügyi okokra hivatkozva.

Hozzáteszik ugyanakkor, hogyha romlana a járványhelyzet, akkor összehangoltan kell a megfelelő intézkedéseket bevezetni, például az oltást, a gyógyulást vagy a teszteredményt igazoló dokumentum bemutatásának kötelezettségét.

Ha újabb veszélyes változatot észlelnek egy harmadik országban, a tagállamok ideiglenes, egységes utazási korlátozásokat írhatnak elő, ezek azonban egyszerre maximum 21 napig lehetnek érvényesek, és utána meghosszabbíthatók.

Spanyolország volt az utolsó ország, amely október 21-én eltörölte az Unión kívülről érkező utazókra vonatkozó korlátozásokat, míg Luxemburg nem sokkal korábban, október 1-jén szüntette meg a szabályozásokat, a nem uniós tagállamok közül pedig legutóbb ez az ország jelentette be, hogy lehetővé teszi a szabadon utazást.

Eközben Kína is egyre inkább lazít a belső korlátozásain, igaz, a nemzetközi utazók még mindig csak kivételes esetben léphetnek be.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

járványügyi korlátozás | utazási korlátozás | covid | európai unió | korlátozások eltörlése

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram