India trópusi vidékén áll ez a ház, aminek különleges története van

Miközben a német tulajdonos az apja végakaratát teljesítette, formálódott a tőle örökölt indiai ház is. Végül a ház is, a lakója is a környék elismert tagja lett.

Két berlini építész, Caterina Rancho és Jan Gerlach különlegesen alakított át egy házat az indiai Keralában, közvetlenül az óceán partján.

Az építészek a környező talaj és sziklák színével megegyező külső színt használtak, így illeszkedik a ház a tájba. A külső vöröses árnyalat utal a trópusi India forróságára is, és az épület külsején tudatosan csak meleg színeket használtak.

Ezt ellensúlyozandó odabent minden kék és zöld: a hideg színek megidézik a tenger hűsítő érzetét és frissítő látványát.

Aki járt már trópusi éghajlaton, nem lepődik meg, hogy a második emeleten nincsenek külső falak, erre itt rájátszik az is, hogy a teraszokkal együtt így képez valódi szobát a helyiség.

A földszinti háló
Emeleti háló
Home office spot az emeleti hálóban

Csak a szomszéd felőli oldalt zárták le félig átlátszó háremkövekkel, amelyeknek Indiában régi hagyománya van: egész palotakomplexumokat építettek ilyen kövekből, hogy a háremhölgyek kitekinthessenek a külvilágba, de onnan ne láthasson be senki. Mondjuk itt kintről zömmel buja trópusi növényzet veszi körül a házat, ahol nem, oda két külön teraszt is telepítettek.

A kerti terasz:

A tenger- és naplementenéző terasz:

Itt a falakat a földszinti és az emeleti hálószobában két színűre osztották, utalva a partvonalra, illetve az ég és a dzsungel határára.

 

Ugyanakkor a ház megértését nagyban segíti a különös háttértörténetének megértése is. Az építészpáros barátja, a szintén Berlinben élő Marlon három éve örökölte a birtokot, amikor apja szívrohamban meghalt Madagaszkáron. Marlon teljesíteni akarta az apja végakaratát, azaz a hamvait a tengerbe szórni a keralai birtokáról. Ehhez azonban előbb Indiába kellett szállítani a földi maradványokat.

Ez a bürokratikus akadályok miatt nem ment egyszerűen: előbb Németországba kellett vinni a holttestet, és csak az ottani hamvasztás után juthattak el a maradványok Indiába, ahol beteljesült az apa utolsó akarata.

Az olvasósarokban teljes a nyugalom:

Közben Marlonnak is el kellett fogadtatnia magát a helyi közösséggel, ezért sok időt töltött ott, és mára több barátra is szert tett. Így történt, hogy a ház lakója elismert tagja lett a környéknek, míg a ház belesimul a közvetlen környezetébe, az utóbbi Caterinának és Jannak köszönhetően.

(Forrás, fotók: Caterina Rancho)

caterina rancho | lista | luxuslakás | kerala | villaház

FOLYTASD EZZEL

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Álomesküvői helyszínt keresel? Van két nagyszerű ötletünk

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom