A trópusi éghajlatra tervezték Délkelet-Ázsia első nagysebességű vasútját

Indonézia két legnagyobb városát összekötő vonatra vasárnap szállhattak fel először az utasok.

A Belt and Road (Öv és Út) elnevezésű, kínai állami cégek által finanszírozott infrastrukturális fejlesztés keretében épült vasút a főváros, Jakarta és a nyugat-jávai Bandung között közlekedik, amely Indonézia második legnagyobb városa, és jelentős művészeti, kulturális központja.

Bandung

A 138 kilométer hosszú vonal hivatalos nevén WHOOSH, ami indonézül az "időtakarékos, optimális működésű, és megbízható rendszer" szavak rövidítéséből áll össze.

A vasút árammal működik, közvetlen szén-dioxid-kibocsátás nélkül, a vonatok pedig nagyjából óránkénti 350 kilométer/órás sebességgel haladhatnak, ami az eddigi három óráról kevesebb mint egy órára csökkenti a Jakarta és Bandung közötti utazási időt.

A közös indonéz és kínai állami vállalat felügyelete alatt álló vonat a kelet-jakartai Halim és a nyugat-bandungi Padalarang vasútállomás között közlekedik, és jól kapcsolódik a helyi tömegközlekedési rendszerekhez.

A vonatokat Indonézia trópusi éghajlatához alakították, és olyan biztonsági rendszerrel szerelték fel, amely válaszol a földrengésekre, árvizekre és más vészhelyzetekre.

A vonatokon nyolc kocsi van, amely 601 utas számára biztosít helyet első, másod- és VIP-osztályon. Mindegyik kocsiban található Wi-Fi és USB-töltőpont.

A további tervek szerint a vonalat meghosszabbítják majd Kelet-Jáva tartomány fővárosáig és egyik legfontosabb kikötőjéig, Surabajáig, és más nagyvárosokba, például Semarangba és Yogyakartába is elérhet a vonat.

Kínában nemrég egy tengeren átívelő vasútvonal készült el, és korábban felmerült egy olyan vonal ötlete is, amelyhosszabb lenne, mint a Föld átmérője.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

 

 

indonézia | vasút | nagysebességű | délkelet-ázsia | jakarta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom