Close
Olyan vasútvonal építésébe fognának a kínaiak, amely a Föld átmérőjénél is hosszabb lenne

Olyan vasútvonal építésébe fognának a kínaiak, amely a Föld átmérőjénél is hosszabb lenne

13 ezer kilométer hosszú volna, és helyenként a tenger alatt haladna. A végállomás az Amerikai Egyesült Államok lenne, de természetesen Szibéria, a Bering-szoros, a kanadai Yukon és a Brit Kolumbia sziklás csúcsai is útba esnének.

Ha a terjedelmes és igazán hatékony nagysebességű vasúti hálózatról beszélünk, akkor Kínának biztosan nem kell irigykedve a szomszédba mennie.

Kantoni városkép

Ezt tetőzné meg Kína a legújabb projektjével, amely a távol-keleti országot az Egyesült Államokkal kötné össze, és amelynek a vasútvonala hosszabb volna, mint a Föld átmérője (12 742 km).

Így nagyon is elképzelhető, hogy egy nap szupergyors vonatokkal tudunk eljutni Pekingből Los Angelesbe.

A vasútvonal Kínán, Oroszországon, Kanadán és az Amerikai Egyesült Államokon is áthaladna,  és a tervek szerint a kétszáz milliárd dolláros projekt kereskedelmi, gazdasági és turisztikai fellendülést hozna a világ négy legnagyobb területű országainak.

Los Angeles

Érdekesség, hogy a Bering-szoroson – amely az amerikai és ázsiai kontinenst egymástól elválasztja – átnyúló, víz alatti alagút négyszer nagyobb lenne, mint a Csalagút, amely Franciaországot köti össze az Egyesült Királysággal, és az alkalmazott csúcstechnológiában is bőven ráverne a La Manche csatorna alatt futó Csatorna-alagútra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Intelligentliving, Travelo)

FOLYTASD EZZEL
A kávéfüggők legjobb barátja ez a hordozható kávéfőző
A Louis Vuitton új, vezeték nélküli hangszórója luxusszintre emeli a zenehallgatást
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom