Close
Olyan vasútvonal építésébe fognának a kínaiak, amely a Föld átmérőjénél is hosszabb lenne

Olyan vasútvonal építésébe fognának a kínaiak, amely a Föld átmérőjénél is hosszabb lenne

13 ezer kilométer hosszú volna, és helyenként a tenger alatt haladna. A végállomás az Amerikai Egyesült Államok lenne, de természetesen Szibéria, a Bering-szoros, a kanadai Yukon és a Brit Kolumbia sziklás csúcsai is útba esnének.

Ha a terjedelmes és igazán hatékony nagysebességű vasúti hálózatról beszélünk, akkor Kínának biztosan nem kell irigykedve a szomszédba mennie.

Kantoni városkép

Ezt tetőzné meg Kína a legújabb projektjével, amely a távol-keleti országot az Egyesült Államokkal kötné össze, és amelynek a vasútvonala hosszabb volna, mint a Föld átmérője (12 742 km).

Így nagyon is elképzelhető, hogy egy nap szupergyors vonatokkal tudunk eljutni Pekingből Los Angelesbe.

A vasútvonal Kínán, Oroszországon, Kanadán és az Amerikai Egyesült Államokon is áthaladna,  és a tervek szerint a kétszáz milliárd dolláros projekt kereskedelmi, gazdasági és turisztikai fellendülést hozna a világ négy legnagyobb területű országainak.

Los Angeles

Érdekesség, hogy a Bering-szoroson – amely az amerikai és ázsiai kontinenst egymástól elválasztja – átnyúló, víz alatti alagút négyszer nagyobb lenne, mint a Csalagút, amely Franciaországot köti össze az Egyesült Királysággal, és az alkalmazott csúcstechnológiában is bőven ráverne a La Manche csatorna alatt futó Csatorna-alagútra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Intelligentliving, Travelo)

kína | szupergyors vonat | amerika | vonat | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram