Olyan vasútvonal építésébe fognának a kínaiak, amely a Föld átmérőjénél is hosszabb lenne

13 ezer kilométer hosszú volna, és helyenként a tenger alatt haladna. A végállomás az Amerikai Egyesült Államok lenne, de természetesen Szibéria, a Bering-szoros, a kanadai Yukon és a Brit Kolumbia sziklás csúcsai is útba esnének.

Ha a terjedelmes és igazán hatékony nagysebességű vasúti hálózatról beszélünk, akkor Kínának biztosan nem kell irigykedve a szomszédba mennie.

Kantoni városkép

Ezt tetőzné meg Kína a legújabb projektjével, amely a távol-keleti országot az Egyesült Államokkal kötné össze, és amelynek a vasútvonala hosszabb volna, mint a Föld átmérője (12 742 km).

Így nagyon is elképzelhető, hogy egy nap szupergyors vonatokkal tudunk eljutni Pekingből Los Angelesbe.

A vasútvonal Kínán, Oroszországon, Kanadán és az Amerikai Egyesült Államokon is áthaladna,  és a tervek szerint a kétszáz milliárd dolláros projekt kereskedelmi, gazdasági és turisztikai fellendülést hozna a világ négy legnagyobb területű országainak.

Los Angeles

Érdekesség, hogy a Bering-szoroson – amely az amerikai és ázsiai kontinenst egymástól elválasztja – átnyúló, víz alatti alagút négyszer nagyobb lenne, mint a Csalagút, amely Franciaországot köti össze az Egyesült Királysággal, és az alkalmazott csúcstechnológiában is bőven ráverne a La Manche csatorna alatt futó Csatorna-alagútra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Intelligentliving, Travelo)

egyesült államok | oroszország | amerika | vonat | kína

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom