Milyen előnyei vannak az indukciós főzőlapoknak? Mennyire biztonságos a használatuk? Mennyire egyszerű a tisztán tartásuk? Milyen főzőedényekkel használhatóak az indukciós főzőlapok? Mutatjuk a válaszokat!
Nem véletlen, hogy az indukciós főzőlapok egyre népszerűbbek napjainkban. Számos előnnyel rendelkeznek, amelyek csak akkor érvényesülnek igazán, ha megfelelő indukciós edényekben történik a főzés.
Milyen előnyei vannak az indukciós főzőlapoknak?
Az indukciós főzőlapok egyik legfőbb előnye, hogy biztonságosak, mivel nincs nyílt láng. Nem kell attól tartani, hogy valaki megégeti a kezét a használatuk közben. A felület csak akkor forrósodik fel, ha edény kerül rá. A biztonsághoz az is hozzájárul, hogy az elérhető funkciók között szerepel a gyerekzár is. Mivel az indukciós főzőlapok elegánsak, enyhén fényesek és feketék, minden konyhai dizájnhoz passzolnak.
Továbbá lehetővé teszik a gyors és egyszerű hőmérséklet-változtatást, hogy a főzés valóban élmény legyen. A kiváló hatásfoknak köszönhetően gyorsabb a főzés az indukciós főzőlapokon, mint a gázos változatokon. Energiamegtakarítás szempontjából is kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen minimális hőveszteséggel jár a használatuk. Ráadásul a tisztításuk is gyerekjáték. Azonban arra ügyelni kell, hogy súrolni nem szabad, és kerülni kell a súrolópaszták használatát is, mivel megkarcolhatják az indukciós főzőlapok felületét.
Milyen főzőedényekkel használhatóak az indukciós főzőlapok?
Az indukciós főzőlap nyújtotta előnyök csak akkor érvényesülnek, ha megfelelő indukciós főzőedényeket használunk. A főzőedény készülhet kerámiából, acélkerámiából, öntött alumíniumból, kovácsolt alumíniumból és rozsdamentes acélból egyaránt. A lényeg, hogy jó hővezető bevonattal rendelkezzen és tapadásmentes legyen.
Legyen szó nyeles edényről, fazékról, tejmelegítőről vagy éppen egy teljes edénykészletről, a Fackelmann Shop edények kínálatában mindenki megtalálja, amit keres. Olyan csúcsminőségű termékek széles választékát kínálja, melyek nélkülözhetetlenek a konyhában.
Az indukciós technológia magához a hőfejlesztéshez mágneses energiát alkalmaz
Az indukciós főzőedények lényegében mágnesezhetőek. Erre azért van szükség, mert az indukciós technológia magához a hőfejlesztéshez mágneses energiát alkalmaz. További fontos tulajdonságuk, hogy az aljuk nem gömbölyödő, hanem teljesen egyenes. Mi történik, ha olyan edény kerül az indukciós főzőlapra, mely nem használható rajta? Semmi. Ha például egy jénait helyezünk rá, nem indul el a melegedési folyamat, hideg marad az indukciós főzőlap.
Érdemes minden egyes használat előtt ellenőrizni a főzőedények alját, hogy mentesek legyenek a szennyeződésektől. Erre azért van szükség, mert a szennyeződések megkarcolhatják az indukciós főzőlapok felületét.
(Szponzorált tartalom)
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!