Close
Ingyenessé tette a híres Putyin-portrét készítő fotósról szóló filmjét a Netflix

Ingyenessé tette a híres Putyin-portrét készítő fotósról szóló filmjét a Netflix

Platon World Press Photo-díjat nyert 2008-ban a leghíresebb portréjáért.

Nemrég ünnepelte ötvenkettedik születésnapját a görög fotográfus, aki profi karrierje kezdetétől Amerikában él és dolgozik, és kizárólag Hasselblad fényképezőgépet használ. “Nem csupán egy képet készítek valakiről: hanem éppen valami lenyűgöző dolog veszi kezdetét” – idézi a fotóst a dokumentumfilmről író Mai Manó Ház blogja.

A koronavírus-járvány idején saját YouTube-csatornáján több tartalmát tette ingyenesen elérhetővé a Netflix, így például az Abstract: The Art of Design sorozatuk a művésszel foglalkozó Platon: Photography epizódját is:

A Platon védjegyének számító fényképezési stílus az évek során ikonikussá és másokkal összetéveszhetetlenné vált, ahogyan a hírességek is, akikről a portrékat készítette. Egyszerű világítást és általában egyszínű fehér, fekete hátteret vagy egyszínű falat használ, a hangsúlyt a tárgyra helyezi. Bár látszólag lényegre törően dolgozik, elárulta, ahhoz, hogy egy ember valódi egyéniségét meg tudja fogni a képen, szakértelemre, intuícióra és rengeteg türelemre is szüksége van – olvasható a Tripont oldalán.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: YouTube)

world press photo | fotográfus | kornavírus | művész | platon

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram