Close
Ingyenessé tette a híres Putyin-portrét készítő fotósról szóló filmjét a Netflix

Ingyenessé tette a híres Putyin-portrét készítő fotósról szóló filmjét a Netflix

Platon World Press Photo-díjat nyert 2008-ban a leghíresebb portréjáért.

Nemrég ünnepelte ötvenkettedik születésnapját a görög fotográfus, aki profi karrierje kezdetétől Amerikában él és dolgozik, és kizárólag Hasselblad fényképezőgépet használ. “Nem csupán egy képet készítek valakiről: hanem éppen valami lenyűgöző dolog veszi kezdetét” – idézi a fotóst a dokumentumfilmről író Mai Manó Ház blogja.

A koronavírus-járvány idején saját YouTube-csatornáján több tartalmát tette ingyenesen elérhetővé a Netflix, így például az Abstract: The Art of Design sorozatuk a művésszel foglalkozó Platon: Photography epizódját is:

A Platon védjegyének számító fényképezési stílus az évek során ikonikussá és másokkal összetéveszhetetlenné vált, ahogyan a hírességek is, akikről a portrékat készítette. Egyszerű világítást és általában egyszínű fehér, fekete hátteret vagy egyszínű falat használ, a hangsúlyt a tárgyra helyezi. Bár látszólag lényegre törően dolgozik, elárulta, ahhoz, hogy egy ember valódi egyéniségét meg tudja fogni a képen, szakértelemre, intuícióra és rengeteg türelemre is szüksége van – olvasható a Tripont oldalán.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: YouTube)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom