Close
Világméretű szállásadói összefogás segíti az ukrajnai menekülteket

Világméretű szállásadói összefogás segíti az ukrajnai menekülteket

Egy kezdeményezés világszerte arra kéri a szállodákat, hogy ingyenesen fogadjanak Ukrajnából érkező menekülteket.

A Hospitality for Ukraine elnevezésű kampány azért indult, hogy összekösse a háború elől menekülőket a segíteni kész szállásadókkal.

A kampány szervezői – a Stay the Night marketingügynökség és Kash Bhattacharya tartalomgyártó – létrehoztak egy adatbázist, ahol a szállásadók regisztrálhatnak.

“Ha ön szállodát, hostelt vagy más jellegű szállásadót képvisel, és támogatásként felajánlja, hogy szobákat biztosít a menekültek számára, kérjük, regisztráljon” – olvasható a hospitalityforukraine.com weboldalon. Az adatbázist a menekülteket segítő szervezetek is igénybe vehetik.

A szállást kereső menekültek közvetlenül léphetnek kapcsolatba a szállásadókkal a profiljukon feltüntetett elérhetőségeken keresztül.

A Hospitality for Ukraine nem nyújt foglalási szolgáltatást; a felhasználóknak azt tanácsolják, hogy közvetlenül a vendéglátóknál foglaljanak.

Eddig tizennyolc országban kínálnak szállást, többek között az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Görögországban és Törökországban.

A világ egyik legnagyobb szállásadó cége is beszállt a segítségnyújtásba. Az Airbnb ingyenes, rövid távú szállást kínál akár százezer Ukrajnából menekülő ember számára.

Március másodikán kezdődött egy hihetetlenül szép közösségi médiás kampány az ukrajnaiak megsegítésére. A kampány lényege, hogy az Airbnb szállásközvetítő cégen keresztül foglalnak az emberek szállást Ukrajnába – úgy, hogy ugyebár a jelenlegi helyzet miatt nem mennek el az adott lakásba és jelzik is a foglaláskor a szállásadónak, hogy szolidaritásból foglaltak, nem fognak jönni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

kampány | menekültek | hotel | ingyen | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom