Ingyenes online kurzusokat indít a New York-i MoMA

Művészetkedvelők, dobpergés! A világ egyik legfontosabb modern művészeti múzeuma sem engedi, hogy a járvány a művészetek és tanulás útjába álljon, ezért lebilincselően érdekes kurzusokat indít – ingyen.

Nagyon izgalmas kurzusokkal jelentkezik a New York-i Museum of Modern Art, melyek a modern művészet számos területét járják körül online. A kurzusokban a kortárs művészet, a divat és a fotográfia témáival foglalkoznak, és nem csupán jól megszerkesztett videókról van szó, hanem átfogó tanórákról, ahol az előadók kapcsolódó feladatokat és olvasmányokat is adnak a tanfolyamok során. A múzeum célja, hogy a kiállítási művek megtekintésén túl is mélyebben megértsék a művészetkedvelők a kilencvenegy éve alakult MoMA gyűjteményét és koncepcióit.

A kortárs művészetekkel kapcsolatban három kurzust hirdettek meg. A What is Contemporary Art? című kurzus (Mi a kortárs művészet?) az 1980 óta keletkezett alkotásokkal foglalkozik, azonbelül is hangsúlyosan az elmúlt évtizeddel. A Modern Art and Ideas (Modern művészet és felfogások) művészetelmélettel foglalkozik, és többek között kortárs művészekkel készített interjúkat is magában foglal.

Az In the Studio: Post-War Abstract Painting (A műteremben: Háború utáni absztrakt festészet) a New York School (híres nem hivatalos művészeti csoport) hét alkotójával foglalkozik: Willem de Kooning, Yayoi Kusama, Agnes Martin, Barnett Newman, Jackson Pollock, Ad Reinhardt és Mark Rothko lesznek az izgalmas kurzus főfogásai.

A további kurzusok közt szerepel a Fashion as Design (A divat mint dizájn) is, melyben divattervezők, történészek, gyártók és divatszakértők vitatják meg az elmúlt hetven év különböző ruházatait és kiegészítőit. Végül pedig a Seeing Through Photography (Átlátni a fényképészeten) kurzus várja azokat az érdeklődőket, akik az elmúlt száznyolcvan év fotótörténetén át szeretnék megérteni a különbséget egy kép szemlélése és megértése között.

A MoMA közleménye szerint a résztvevők közvetlenül művészektől és tervezőktől hallhatnak majd előadásokat, valamint közelebbről megismerhetik a múzeum gyűjteményét és tárlatait, a kurzusok pedig egyedülálló lehetőséget biztosítanak egy online tanulóközösségben való részvételhez is. A kurzusokat fél naptól másfél napig tart elvégezni, az órákat pedig a Coursera online tanulóprogram biztosítja.

Április tizenhatodikától lehet jelentkezni, méghozzá teljesen ingyenesen – úgyhogy ha művészetkedvelő vagy, imádod a kortárs művészetet, New Yorkot és a MoMA-t, akkor ezt nem szabad kihagyni!

Ez is érdekelhet:

Ha szeretnéd, felhív egy magyar színész, és elmond neked egy verset

Az Örkény Színház szívet melengető akcióba kezd a költészet napja alkalmából.

Ad Reinhardt | new york | Agnes Martin | new york school | művészeti múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom