Close
Ingyenes online kurzusokat indít a New York-i MoMA

Ingyenes online kurzusokat indít a New York-i MoMA

Művészetkedvelők, dobpergés! A világ egyik legfontosabb modern művészeti múzeuma sem engedi, hogy a járvány a művészetek és tanulás útjába álljon, ezért lebilincselően érdekes kurzusokat indít – ingyen.

Nagyon izgalmas kurzusokkal jelentkezik a New York-i Museum of Modern Art, melyek a modern művészet számos területét járják körül online. A kurzusokban a kortárs művészet, a divat és a fotográfia témáival foglalkoznak, és nem csupán jól megszerkesztett videókról van szó, hanem átfogó tanórákról, ahol az előadók kapcsolódó feladatokat és olvasmányokat is adnak a tanfolyamok során. A múzeum célja, hogy a kiállítási művek megtekintésén túl is mélyebben megértsék a művészetkedvelők a kilencvenegy éve alakult MoMA gyűjteményét és koncepcióit.

A kortárs művészetekkel kapcsolatban három kurzust hirdettek meg. A What is Contemporary Art? című kurzus (Mi a kortárs művészet?) az 1980 óta keletkezett alkotásokkal foglalkozik, azonbelül is hangsúlyosan az elmúlt évtizeddel. A Modern Art and Ideas (Modern művészet és felfogások) művészetelmélettel foglalkozik, és többek között kortárs művészekkel készített interjúkat is magában foglal.

Az In the Studio: Post-War Abstract Painting (A műteremben: Háború utáni absztrakt festészet) a New York School (híres nem hivatalos művészeti csoport) hét alkotójával foglalkozik: Willem de Kooning, Yayoi Kusama, Agnes Martin, Barnett Newman, Jackson Pollock, Ad Reinhardt és Mark Rothko lesznek az izgalmas kurzus főfogásai.

A további kurzusok közt szerepel a Fashion as Design (A divat mint dizájn) is, melyben divattervezők, történészek, gyártók és divatszakértők vitatják meg az elmúlt hetven év különböző ruházatait és kiegészítőit. Végül pedig a Seeing Through Photography (Átlátni a fényképészeten) kurzus várja azokat az érdeklődőket, akik az elmúlt száznyolcvan év fotótörténetén át szeretnék megérteni a különbséget egy kép szemlélése és megértése között.

A MoMA közleménye szerint a résztvevők közvetlenül művészektől és tervezőktől hallhatnak majd előadásokat, valamint közelebbről megismerhetik a múzeum gyűjteményét és tárlatait, a kurzusok pedig egyedülálló lehetőséget biztosítanak egy online tanulóközösségben való részvételhez is. A kurzusokat fél naptól másfél napig tart elvégezni, az órákat pedig a Coursera online tanulóprogram biztosítja.

Április tizenhatodikától lehet jelentkezni, méghozzá teljesen ingyenesen – úgyhogy ha művészetkedvelő vagy, imádod a kortárs művészetet, New Yorkot és a MoMA-t, akkor ezt nem szabad kihagyni!

Ez is érdekelhet:

művészet | Barnett Newman | museum of modern art | online tanfolyam | mark rothko

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram