Három csúcsétterem, ahonnan isteni halászlevet rendelhetünk szentestére

A szenteste egyik klasszikus fogása a halászlé, amelynek elkészítése nagy rutint igényel, nem csoda, hogy sokan döntenek úgy, az ételt egy jól ismert és megbízható vendéglőből rendelik meg karácsonyra. Érdemes ugyanakkor odafigyelnünk a rendelési időkre, ezek ugyanis eltérőek lehetnek.

Összeállításunkban három olyan éttermet mutatunk, ahol garantáltan nem fogunk csalódni az ünnepi levesben.

Párisi Passage Café & Brasserie

A Párisi Passage étterem karácsonykor is elvarázsol bennünket, zseniális bajai halászlevüket házi gyufatésztával 3990 forintért rendelhetjük meg.

Ha azonban az egész menüt tőlük szereznénk be, erre is van lehetőség. Hatfogásos menüsorukban a halászlé mellett kétféle előétel, töltött káposzta, gesztenyével töltött pulykamell és a klasszikus bejgliválaszték is megtalálható. A rendeléseket egészen december 21-ig várják, a fogásokat pedig személyesen lehet átvenni a Petőfi Sándor utcai bejárat felől.

Textúra

Sárközy Ákosék pontyhalászleve a klasszikus ízvilágot idézi meg, és jóval kedvezőbb áron, adagonként 1990 forintért beszerezhetők.

A Textúra emellett szintén készül autentikus karácsonyi menüsorral, amelyben panírozott pontypatkó és szürkeharcsa, göngyölt pulyka aszalt gyümölcsökkel és csomborral ízesített csülkös erdélyi töltött káposzta is megtalálható. A rendeléseket december 20-ig lehet leadni, a személyes átvételre pedig december 24-én délelőtt nyílik lehetőség.

Vendéglő a KisBíróhoz

Karácsonyi Túlélőcsomagot kínál Bíró Lajos is, akinek a halászelve legalább annyira ikonikus és legendás, mint kemencés töltött káposztája, vagy kacsamájjal töltött csirkéje.

A pontyhalászlé nemcsak készítője miatt különleges, hanem azért is, mert családi recept alapján fő, amelyet annyira követ az étterem, hogy még a bele kerülő pirospaprikát is Paksról szerezték be.

Ráadásul sziki pontyfilével kínálják, és egy jókora adag gyufatészta is jár mellé. Hat deciliternyi halászlevet 25 dekagramm ponttyal 3990 forintért tudjuk megvásárolni. A rendeléseket viszont december 17-ig várják csak, ezért a leadásokkal igyekezni kell.

Ez is érdekelhet:

22 hely, ahonnan rendelhetsz magadnak a karantén alatt

Itt a nagy éttermi rendelős körkép!

(Illusztráció: Getty Images)

halászlé | rendelés | ünnepi vacsora | szegedi halászlé | karácsonyi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom