Close
Kiderült, hová kell elutazni a legjobb Instafotókért az Egyesült Királyságban

Kiderült, hová kell elutazni a legjobb Instafotókért az Egyesült Királyságban

Ha hallgatunk a helyiekre.

Kétezer felnőtt megkérdezésével készült friss felmérés az Egyesült Királyság legjobban „Instagramozható” helyeiről.

A rangsor élén a cornwalli St Michael’s Mount, a Skye-sziget és a northumberlandi Szent Sziget végzett, de a listán szerepelnek még a híres hunstantoni Norfolk-sziklák is – az egyetlen hely a keleti parton, ahonnan nyugat felé a tenger fölött lehet látni a naplementét.

A skót helyszínek közül bekerült Fort William, Orkney és Loch Awe.

A megkérdezettek fele a gyönyörű tájak miatt utazik országon belül és nagyjából ugyanennyien mondják azt, hogy ez a kulcs a legjobb fotók elkészítéséhez. Az érintetlen, természetes háttér, a napfelkelte vagy naplemente, valamint az emberek hiánya ugyancsak fontos a jó fotóhoz. A felnőttek átlagosan tizenöt képet készítenek utazásonként.

Paul Sweeney, a kutatást végző Sky Mobile ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felmérésből az is kiderült, hogy a közösségi médiában posztolók harminckilenc százaléka valószínűleg azért látogat el egy festői helyre, hogy aztán képeket osszon meg róla az interneten. A tanulmány szerint átlagosan húsz percet vesz igénybe, hogy elkészülte után a kép a közösségi oldalak valamelyikén landoljon és a megkérdezettek átlagosan négy posztot tesznek közzé egy-egy utazás alkalmával.

A válaszadók körében az Egyesült Királyságon belül főként a tengerparti úti célok a legnépszerűbbek, utána a vidék és az erdő következik. A legkedveltebb strandok közé a dorseti Lulworth Cove, a cornwalli Sennen Cove és a yorkshire-i Whitby homokos partjai tartoznak.

A felmérés résztvevőinek kilencven százaléka tisztában van azzal, hogy valószínűleg akadnak olyan gyönyörű helyek az Egyesült Királyságban, amelyekről még soha nem hallott, és harmincnyolc százalékuk szeretne többet felfedezni a kedvelt brit helyek közül.

A top 20:

 1. St Michael’s Mount, Cornwall
 2. Isle of Skye, Skócia
 3. The Holy Island of Lindisfarne, Northumberland
 4. Fort William, Skócia
 5. Orkney, Skócia
 6. Loch Awe, Skócia
 7. Wye Valley, Herefordshire
 8. Old Harry Rocks, Dorset
 9. Fair Isle, Shetlands
 10. Llyn Peninsula, Wales
 11. Rhossili, Wales
 12. Pendennis Head/Castle, Cornwall
 13. Dunkery Beacon, Exmoor’s highest point, Somerset
 14. Shropshire Hills, Shropshire
 15. Old Hunstanton, Norfolk
 16. Blakeney, Norfolk
 17. Frenchman’s Creek on Helford River, Cornwall
 18. Riggs Moor, Yorkshire
 19. Hound Tor, Dartmoor, Devon
 20. Culver Down, Isle of Wight

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti nyaralást szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

legszebb | egyesült királyság | instagram | helyek | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram